Sanningen bakom valet av Ica-Stig – oväntade mannen träder fram och berättar

Sanningen bakom valet av nya Ica-stig – personen som egentligen skulle ersätta Loa Falkman

Nya "Ica-duon" Björn Kjellman och Suzanne Reuter blev vårens stora tv-snackis. Men nya uppgifter avslöjar att Ica-Stig hade kunnat spelas av en helt annan manlig skådespelare.

Slå på ljud

I snart 20 år har tv-tittarna fått ta del av Icas erbjudanden och extrapriser genom en hyllad reklamföljetång i TV4. Varje vecka släpps ett nytt avsnitt och frontfiguren Ica-Stig har blivit en välkänd karaktär hemma i tv-sofforna.

LÄS MER: Stora kritiken mot nya Ica-duon – efter nya tv-bilderna

Tidigare i våras lämnade artisten och skådespelaren Loa Falkman över stafettpinnen till Björn Kjellman och Suzanne Reuter och Sverige en ny Ica-Stig – och Ica-Stina. Loa Falkman syntes i rollen i sex år men faktum är att matjätten hade en annan manlig skådespelare i åtanke, innan Loa fick frågan. I det senaste avsnittet av "Framgångspodden" avslöjar nämligen Per Moberg att han fick frågan – redan när Hans Mosesson pensionerades. Men anledningen till att tittarna inte fick se Per Morberg i reklamfilmerna handlade om pengar, förklarar han.

Per Morberg fick frågan om han ville ta över som Ica-Stig.

Per Morberg fick frågan om att ta över som Ica-Stig i den populära reklamfilmen.

Lotte Fernvall/Aftonbladet/TT

– Jag bad väl om något hutlöst, det var inte för att jag var för fin för att göra det, men ska man göra en sån sak då ska man ha sinnessjukt bra betalt. Annars ska man inte göra det.

LÄS MER: Loa Falkmans agerande i Ica-reklamen rör upp känslor

Alexander Pärleros, som driver Framgångspodden, frågar Morberg hur mycket pengar det handlade om.

– Jag sa nog något som var så utopiskt stort, så de återkom inte, svarar han i podden.

Foto: TT