Sanningen om Anna Bergendahls agerande mot Oscar Zia i tv

Anna Bergendahl och Oscar Zia.

Nu avslöjas Anna Bergendahls mystiska agerande under Melodifestivalen mot programledaren Oscar Zia.

MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 1!
0:40

Efter reklamen: MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 1!

(0:40)

Slå på ljud

Anna Bergendahl slog igenom 2008 när hon tog hem en femteplats i TV4-programmet Idol. Två år senare deltog hon i Melodifestivalen och kammade hem vinsten med låten "This Is My Life".

I årets schlagertävling deltar hon med bidraget "Higher Power" som har gått till final. Beskedet om triumfen fick Bergendahl att bryta ihop i tårar.

– Det är mycket självtvivel, självförakt och man blir också så otroligt påverkad av andra människor, vad andra människor skriver, tycker, blir väldigt påverkad av konkurrensen som alltid är hård, sa hon till Aftonbladet efter att ha gått vidare.

Detaljen om Anna Bergendahl avslöjas

Artisten har vid sidan av musikkarriären studerat till läkare, vilket har bidragit till en rädsla i årets Melodifestival: Hon vill absolut inte bli sjuk.

– Jag har varit väldigt rädd för att bli sjuk de här dagarna så jag har varit väldigt försiktig. Det vore ju katastrof, då får man inte komma till jobbet, det gäller ju alla, säger Anna till Aftonbladet och fortsätter.

– Det här är för min skull. I två år har jag tänkt jättemycket på andra, jag har varit orolig för att smitta patienter eller smitta min familj. Nu handlar det om att jag inte får det minsta symtomet.

Bergendahls rädsla fick henne att ta till drastiska åtgärder under Melodifestivalen. Under helgens tävling stod Oscar Zia och Farah Abadi för en utfrågning av samtliga deltagare. Under samtalen befann sig duon bara centimeter från artisternas ansikten.

Men när Bergendahl skulle frågas ut satt Zia och Abadi på betydligt längre avstånd, vilket har väckt uppmärksamhet. Nu avslöjas anledningen till den mystiska händelsen.

"Det var ett önskemål från Anna, inget annat", skriver Anna-Maria Havskogen, pressansvarig för Melodifestivalen till Hänt.

Foto: TT och SVT

LÄS MER: SVT:s bluff i Melodifestivalen – artisterna med på det

LÄS MER: Här stöttas Oscar Zia av pojkvännen – se bilderna!

LÄS MER: Hemligheten i Melodifestivalen – som många missar