Sanningen om avhoppet – nu avslöjar Carola allt

Carola hoppade av Let's Dance precis innan semifinal, trots att hon är en tävlingsmänniska som inte ger upp i första taget. Nu berättar hon sanningen om varför.

Slå på ljud

Carola Häggkvist hade en tuff vår då ”Let's dance” tärde på henne både psykiskt och fysiskt.

Trots att hon var en tittarfavorit och tippad till att vinna hela tävlingen, valde den folkkära artisten att avbryta sin medverkan innan semifinal – på grund av skador och utmattning. Men mycket mer än så har folket inte fått veta.

Nu väljer Carola att avslöja sanningen om avhoppet.

Blev till slut för mycket för Carola

Två veckor innan premiären av ”Let's dance skadade” sig Carola olyckligt nog. Det var under en dansträning och det var knät som fick ta en smäll, samma knä som hon tidigare skadat under inspelningarna av ”Så mycket bättre”.

LÄS MER: Carola dyker upp i Let’s Dance – hårda orden från domarna

Senare skulle det bli värre och då sa kroppen ifrån.

– Jag blev väldigt utmattad och till slut blev det en ond spiral. Jag fick också ganska många rejäla skador. Knäet var värst. Till slut var jag skadad på sju ställen med munblåsor och kunde knappt prata. Då har man en infektion i kroppen. När jag pratade med läkaren om krampen och magnesiumet kom tårarna, har Carola sagt till Aftonbladet.

Carola och Tobias efter Let's Dance premiären.

Efter premiären var Tobias Karlsson och Carola glada över att ha klarat första dansen, trots skador.

Jonas Ekstrmer/TT

LÄS MER: Tobias kritik mot Let’s Dance efter Carolas avhopp

Kritisk till upplägget i Let's Dance

Förutom Carolas kroppsliga besvär under sin medverkan i succéprogrammet, fanns det också andra faktorer som bidrog till att hon inte mådde bra.

– Det var fantastiskt roligt och jag gjorde så gott jag kunde, men jag kände mig som en hamster i ett hjul som aldrig slutade snurra. När premiären var över började jag lägga ihop ett och ett och insåg vad det var för format jag var med i. Det hölls nere med poäng för att det skulle bli mer telefonröster och man fick inte en dag ledigt.

I ”Nyhetsmorgon” berättar Carola att kroppen nu äntligen återhämtat sig.

Men hon är kritisk till hur ”Let's dance” är upplagt.

– Det är ett format som är väldigt styrt som inte passar mig, och det borde det egentligen inte göra för någon. Man ska jobba sju dagar i veckan, det tycker inte jag är så sunt, säger hon och fortsätter:

– Det var en del bitar som jag inte tycker funkar så bra. Det tog mycket på själen, både kroppen och själen.

Foto: TT