Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om Ebba Buschs liv – mardrömmen efter skilsmässan

29 maj, 2021, 17:00 
Ebba Busch

Ebba Busch har hamnat i en stor kris efter skilsmässan från ex-maken Niklas Thor.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 21?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 21?

Ebba Busch och Niklas Thor gick skilda vägar i december 2019.

”Under hösten har vi bott isär och det är med stor sorg som vi nu är vid den här punkten. Vårt gemensamma liv kommer fortsätta som vänner och föräldrar till världens finaste barn. Vi ber nu om respekt för att få lugn och ro och för att det här rör oss och vår familj. Vi är det bästa teamet för våra barn, det har vi alltid varit och kommer alltid att vara även framåt", skrev Ebba själv om saken på sitt Instagram-konto.

Ebba Busch i stor kris efter skilsmässan

Ebba Buschc
Ebba Busch genomgår en riktigt tuff period.

Ebba hade nog hoppats att detta var sista gången hennes privatliv blev föremål för kvällstidningsrubriker – men icke. Nästa stora motgång kom när Ebba hittade ett hus i närheten av sitt gamla, ett renoveringsobjekt på andra sidan sjön.

Annons

Som Aftonbladets skribent Kerstin Nilsson beskriver det.

"Det kunde inte bli bättre. Tillvaron, som rasat i skilsmässan, skulle bli nästan perfekt – igen. Det blev det inte, inte än i alla fall. I stället blev det en mardröm, som bara fortsätter, med nya vindlande intriger", skriver Kerstin.

Bakgrunden till mardrömmen är bråket som följde på husköpet. Ebba ingick ett avtal med en man som heter Esbjörn Bolin och erbjöd 3,9 miljoner för hans fastighet. De ingick ett avtal – men Esbjörn ångrade sig.

Ebba, som redan hade betalat en handpenning på 390 000 kronor, drog 81-åringen inför rätta.

– Jag är väldigt ledsen och bedrövad över att vi är här men jag ser inte att jag har något annat alternativ än att låta rätten avgöra, sa Ebba Busch till Aftonbladet i samband med beslutet.

Dragen inför rätta

Tidigare i februari skrev Ebba ett långt Facebook-inlägg där hon gick till attack mot Esbjörns juridiska ombud.

Annons

”Under hela den här tiden har det juridiska ombudet ändrat sin historia och sina anförda skäl varefter vi visat att invändningarna inte håller. Och jag har flera gånger haft skäl att undra om juristen verkligen företräder Esbjörns vilja”, skrev Ebba.

Inlägget ledde till att Ebba blev polisanmäld för förtal.

"Hon skriver också – mot bättre vetande – att ombudet tidigare är dömd för brott, långt tillbaka i tiden. Och det är det hon nu får äta upp. Det skulle hon inte ha gjort. Som politiker och partiledare borde hon ha vetat bättre", skriver Kerstin i Aftonbladet.

Ebba nekar till brott – och väntar nu på besked om hon kommer att bli åtalad eller ej. Blir hon det, kan hennes politiska karriär vara i fara.

Annons