Sanningen om Lasse Berghagen och hustrun Eva – träffades under äktenskapet med Lill-Babs

Lasse Berghagen var gift med Lill-Babs för många år sedan, men redan då träffade han nuvarande hustrun Eva. Nu berättar han.

Slå på ljud

Lasse Berghagen gifte sig med Barbro "Lill-Babs" Svensson 1965, men tre år senare tog kärlekslyckan slut. Medan Lasse var totalförälskad i sin hustru, kände Lill-Babs inte likadant och lämnade äktenskapet.

Tiden därefter var tuff för Lasse som kämpade för att glömma sin ex-hustru, men plötsligt fann han kärleken på nytt i Eva Dahlgren, någon som egentligen funnits där hela tiden.

Lasse Berghagens första möte med Eva – via Lill-Babs

Lasse träffade Eva redan i början på 60-talet, men det skulle tröja innan de fann kärleken i varandra.

– Sedan hittade hon mig. Där hade jag också tur. Vad ska jag säga, ödet förde oss samman. Det är absolut det bästa som har hänt mig, att jag har fått en så underbar hustru, säger han i en intervju med Expressen.

Det var efter skilsmässan med Lill-Babs som de fick upp ögonen för varandra, men det var också via henne som de faktiskt träffades.

– Jag träffade henne när jag var gift med Barbro, för Eva var tillsammans med Barbros bror, så hon var i familjen så att säga. Hon satt ofta barnvakt åt Malin, min äldsta dotter. Eva var med långt innan vi slog våra påsar ihop.

Lasse Berghagens kärlek till hustrun Eva Berghagen

1976 gifte paret sig, och det är står starka ihop än i dag.

– Kärleken är något stort, ”kärleken är störst av allt” har jag skrivit i någon låt, och det är den ju. Men den är inte gratis, man måste jobba för det.

Vidare berättar Lassa att det som funkat för makarna, och anledningen till att de hållit ihop i 45 år, är att de aldrig går och lägger sig osams.

Eva och Lasse jobbar även tillsammans. Medan han står på scen är hon den som sköter affärerna.

– Hon har varit ett suveränt bollplank och samarbetspartner. Vi kallar Eva för ”Finn fem fel”, hon har järnkoll på allting medan jag är mer poet och drömmare. Men jag är realist också så det har aldrig varit några komplikationer.

Foto: TT

LÄS MER: Lasse Berghagen om uppbrottet med Lill-Babs – fick veta via löpsedlar

LÄS MER: Lasse Berghagen i ambulans till sjukhus – drabbad av dödlig sjukdom

LÄS MER: Kristin Kaspersen om Lill-Babs arv – berättar om beslutet