Sanningen om Let's Dance avslöjad – sändes inte live

03 maj, 2022, 07:30 
Let's dance 2022. Aron Andersson, Dr. Mouna, Eric Saade, Marie Mandelmann, David Lindgren och Petra Mede.

Nu avslöjas det att allt inte är som det såg ut under sändningen...

Annons

På lördag är det dags för kvartsfinal i det populära programmet Let's Dance, vilket betyder att bara fyra par dansar kvar och tävlar om titeln.

Förra veckan fick tv-personligheten Markus Gransteth lämna programmet efter en duell med Filip Dikmen. På plats kvällen till ära var också Ola Salo och Peter Jöback, eller?

Stor kritikstorm

Förra veckans sändning hade temat Broadway, och det var därför Ola Salo och Peter Jöback var på dansgolvet. Inte för att dansa, utan att uppträda som gästartister.

Och kvällen var inte skonad från kritik. Komikern Filip Dikmen fick för andra veckan i rad full pott från juryn, och stående ovationer. Ändå var det Filip som fick möta Markus i dansduell i slutet av programmet, vilket alltså innebär att han var en av dem som fick minst röster.

Recept.se Nyhetsbrev

Något som upprörde inte bara jurymedlemmen Tony Irving, utan även tv-tittare hemma i soffan som till och med menade att programmet var riggat.

Annons

– Jag är väldigt irriterad över att du står på trappan, säger Tony Irving i programmet och fortsätter:

– Du har dominerat den här säsongen, de här senaste veckorna är det du som presterar bäst. Jag har förhoppningar om att du står i finalen.

Sanningen: uppträder inte live

Men Filip dansade sig vidare, till mångas stora glädje. Men nu har det dykt upp nya detaljer som kvällen, som visar att allting inte är riktigt som det ser ut.

Ola Salo och Peter Jöbacks musiknummer var faktiskt inte direktsänt, enligt Hänt. Faktum är att artisterna inte ens var på plats under direktsändningen, skriver de.

Istället var deras nummer förinspelat under genrepet, och för den i publiken som hade längtat efter att se duon live, kan det ha blivit en snopen historia. Publiken fick nämligen istället se klippet från numret på skärmar, precis som de hemma i tv-sofforna.

TV4 berättar för Hänt att beslutet helt enkelt är av produktionsmässiga anledningar.

Annons

Foto: TT

Annons