Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om Skäringer och Mannheimers splittring: "Tröttnade lite på varandra"

07 jul, 2023, 07:30 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Anna och Mia
Under fyra år drev dem en väldigt framgångsrik podd. Foto: TT

Anna Mannheimer och Mia Skäringer berättar om varför de slutade med podden.

Annons

Mia Skäringer har haft en lång karriär både som skådespelare och komiker. Hon har gjort flera egna shower men vi känner mest igen henne från den folkkära serien Solsidan. Där hon spelar mot bland annat Felix Herngren i rollen som Mia.

Mia Skäringers chockmöte med Carl Philip: ”Det rann blod”Brand logo
Mia Skäringers chockmöte med Carl Philip: ”Det rann blod”

Solsidan har gått i sju hela säsonger och i oktober kommer den åttonde säsongen och vi kommer få se hela gänget samlade igen.

Mia och Annas poddsuccé

Förutom Solsidan hade Mia en väldigt framgångsrik podd tillsammans med programledaren Anna Mannheimer. Duon bildades 2017 genom att Annas manager tyckte att tjejerna skulle passa ihop. Den 24 april kunde man höra deras första poddavsnitt och de blev riktigt populära.

Precis som managers trodde blev dem en superduo och snart var en en av Sveriges största kommersiella poddar. Deras framgångssaga fortsatte under fyra år då de släppte ett poddavsnitt i veckan. Men under 2021 i det 187 avsnittet meddelande dem att de kommer att lägga ner podden.

Annons

Det var många som blev ledsna över beskedet och Mia och Anna tyckte även dem att det var tråkigt.

– Varken Anna eller jag är ju några sociala monster som är ute och tankar jättemycket upplevelser, så jag kände att det var jobbigt att komma på vad jag skulle berätta om. Jag kände att jag började använda gammal skåpmat. Förr har jag begått våld på mig själv i perioder för att pleasa, men det är aldrig värt det för mig, berättade Anna för Aftonbladet.

"Tröttnade på varandra"

Idag har man inte sett duon tillsammans på länge och man har undrat över vad som hände mellan dem. I "Fördomspodden" berättar Anna Mannheimer om vad som hände med podden och om relationen till Anna.

– Vi tröttnade lite på varandra ett tag. Jag skulle inte säga att jag ogillade henne. Jag tror att vi gick lite i stå och att vi kände “jaha, nu kommer det här igen”. Alltså att vi tröttnade lite på varandra och på situationen då. Sen behöver inte det betyda att vi tröttnade på varandra i något annat sammanhang.

Idag är Anna med i en ny superduo, tillsammans med skådespelaren och komikern Hampus Nessvold. De har tillsammans podden "Skäringer och Nessvold" och under hösten kommer de åka ut på en humorturné.

Annons