Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om Tommy Körberg – därför tvingas han säga nej till allsången

15 aug, 2023, 15:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733033?imageId=9733033&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Samuel Björn
Tommy Körberg
Tommy Körberg har ställt in sommarens turné och framträdande i Allsång på Skansen.

Tommy Körberg hälsoproblem senaste åren.

Annons
Tommy Körbergs nya liv efter sjukdomen – låg i respirator i 4 dagarBrand logo
Tommy Körbergs nya liv efter sjukdomen – låg i respirator i 4 dagar

Tommy Körberg meddelade tidigare i augusti att han var tvungen att tacka nej till sin medverkan i sommarens sista Allsång på Skansen ikväll.

Tommy som varit med i Allsången otaliga gånger har under senaste åren haft problem med sin hälsa - han väljer nu att ställa in Allsången och kämpar för att bli frisk i tid till Änglagård.

Tommy Körbergs sjuk

Tommys hälsoproblem startade 2020. Först drabbades sångaren av covid-19 och strax därpå attackerade en streptokock två av hans hjärtklaffar samt insidan av hjärtat - vilket resulterade att han vart liggande på sjukhus i månader.

– Jag kände mig lite trött och gjorde lite prover, och de sa: ”Du ska in på akuten direkt bara, dina värden är helt värdelösa”. Då visade det sig att det var långt gånget och hjärtat hade svårt att uppföra sig som det skulle, har han tidigare berättat i ”Malou efter tio”.

Annons

Tommy har berättat att problemen var så pass allvarliga att han och frun Anne-Charlotte Nilsson valde att skriva på papper om hustruns äganderätt till deras fastigheter på sjukhuset ifall att han skulle stryka med.

– Vi skrev på i all hast, eftersom det blev kritiskt och vi inte visste om jag skulle överleva. Sköterskorna på avdelningen fick bevittna papperen. När jag rullade in på operation och såg henne där på andra sidan rutan, och vi inte visste, det var riktigt tufft, sa Tommy till Expressen.

Tommy Körberg
Tommy och Anne-Charlotte.

Tommy Körberg ställer in Allsången och sommarturnén

Hösten 2020 fick Tommy Körberg lämna sjukhuset och mådde efter det bra under en lång period. Han fick en pacemaker som nu håller koll på artistens hjärta.

Annons

Tommy jobbade efter det på och hade nu i sommar ett fullspäckat schema med sin sommarturné Grand finale och medverkan på Allsång på Skansen.

Men efter en nytt sjukdomsbesvär blev sångaren tvungen att ställa in bägge dessa planer. Allsången får ske utan Tommy och hans turné har skjutits upp till nästa sommar.

– Det smärtar mig oerhört över att behöva ställa in min sommarturné ”Grand Finale” och göra min publik besviken. Tyvärr kommer det inte att vara möjligt för mig att slutföra turnén då jag har fått tillbaka en elakartad bakterie som den här gången satt sig på ryggen och skapar akut ryggsmärta. Jag är nu inlagd på sjukhus för utredning och behandling, sa han i ett pressmeddelande.

Kort därefter fick han ge samma besked till alla fans som hade sett fram emot att se honom på Allsången på Skansen.

– Tyvärr kommer jag inte att delta i Allsången nästa vecka. Jag behöver fokusera på min återhämtning inför premiären av Änglagård. Jag har blivit diagnostiserad med streptokocker som sitter på en av kotorna i ländryggen, vilket leder till nervsmärta som jag nu måste behandla, säger Tommy i ett pressmeddelande.

Annons

Tommy Körberg i Änglagård

Nu ligger Tommys fokus alltså på att komma tillbaka i tid till musikaluppsättningen av Änglagård tillsammans med bland annat Helena Bergström.

Någon som räknar med att han kommer hinna tillbaka i tid är producenten Johan von Der Lancker.

– Han kommer smygstarta med att repetera, sa Johan och fortsätter.

– Det finns en ersättare om det behövs, det har vi för alla, men vi ser inte att det kommer behövas, utan han kommer komma tillbaka och repa. Det är vi alla väldigt glada för.

Annons