Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om TV4-profilens hemliga förflutna – innan Nyhetsmorgon

28 jul, 2023, 19:50 
https://image.svenskdam.se/image-9753847?imageId=9753847&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Minna Sarpaneva
Filip Stiller och Sofia Geite
Foto: TV4, Instagram/nyhetsmorgon

Visste du det här om TV4-profilen?

Annons

Långköraren Nyhetsmorgon har flera miljoner tittare i veckan och tittarna engagerar sig väldigt mycket i programmet och dess profiler.

Häromdagen debuterade en ny programledare i Nymo-studion, men programledarrollen är ett stort kliv ifrån hans okända förflutna.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Vem är nya programledaren i Nyhetsmorgon?

Vi är vana vid att det tillkommer nya ansikten i Nyhetsmorgon under sommaren. När det ordinarie gänget är på semester så fylls luckorna av inhoppare.

Tidigare i sommar gjorde Carolin Björnerhag, 36, som vanligtvis arbetar som reporter, programledardebut, och i veckan var det dags för ännu en debut.

Annons

Den som hoppade in i Nymo-studion med veteranen Sofia Geite, 41, vid sin sida var ingen mindre än Filip Stiller, 41, som annars syns i Efter Fem och TV4-Nyheterna.

Filip Stillers okända förflutna

Det är säkert många som känner igen Filip Stiller, och det är ju inte så konstigt med tanke på att han har synts i Efter Fem och Nyheterna ett tag.

Men faktum är att han hade synts i tv redan innan dess, och det har med hans förflutna att göra.

Filip är nämligen före detta konståkare och var med i TV4-produktionen, Stjärnor på is, under år 2008. Då tävlade han tillsammans med friidrottssjärnan Malin Ewerlöf där de hamnade på åttonde plats.

Annons
Malin Ewerlöf och Filip Stiller i Stjärnor på is
Filip Stiller och Malin Ewerlöf i TV4:s Stjärnor på is, 2008.

Redan som treåring började Filip att åka skridskor. Hans storasyster höll på med konståkning och Filips mamma tog med honom till systerns träning, vilket ledde till att även han började åka skridskor.

Karriären blev lång och Filip har representerat Sverige i både EM och VM i konståkning ett flertal gånger. 2006 drog han sig dock tillbaka från tävlandet, då hade han hunnit vinna SM-guld tre gånger.

Han har dock inte lagt konståkningen på hyllan helt utan är fortfarande verksam som domare och expertkommentator.

Annons