Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Scenerna i Robinson väcker ilska – rasar mot TV4:s beslut: ”Fruktansvärt”

10 okt, 2022, 17:00 
Petra Malm och Britten Nordström

Två deltagare fick lämna tävlingen direkt.

Annons
Här är alla programledare i "Robinson"!Brand logo
Här är alla programledare i "Robinson"!

Arton förväntansfulla personer steg i land på en öde ö i Malaysia, med sikte på att bekämpa tuffa väderlekar, hunger, utmanande tävlingar och bubblande intriger.

Men Robinson-deltagarna hann knappt sätta sina fötter på ön innan de fick ett mardrömsbesked. På order från programledaren Petra Malm blev de direkt tvungna att fatta ett drastiskt och ödesdigert beslut.

”Nere på stranden ligger två cirklar. När jag kommer till er om tre timmar vill jag ha åtta personer i varje. De två som inte har ett lag i slutet av dagen får lämna stranden och Robinson tillsammans med mig”, stod det i brevet.

Stora förvirringen i Robinson

Gruppen började genast dividera om vem som skulle få lämna. Till slut föll valet på Britten Nordström och Pelle Lilja.

Annons

Problemet var bara att beslutet fattades innan uppdraget börjat. I stället fick Britten och Pelle bli lagkaptener för Nord respektive Syd, med uppdrag att forma sina lag.

När all förvirring lagt sig och uppdraget slutförts så blev det Martin Larsson och Andreas Haraldsson som fick lämna tävlingen och bege sig till Gränslandet.

Britten och Pelle
Britten och Pelle trodde först att de hade åkt ut – men blev i stället lagkaptener för Nord och Syd.

Tittarilska efter beslutet: ”Pissdåligt”

Men tittarna uppskattade inte alls upplägget. Nu riktas hård kritik mot TV4, då många anser att Martin och Andreas aldrig fick någon ärlig chans att visa vad de går för.

”Varför inte tävla sig in i spelet? De två sista fick åka till Gränslandet. Rösta ut människor påminner om skolan på gympan. Kändes fruktansvärt att inte bli vald”, skriver en person.

Annons

”Jag är otroligt besviken hur ni äns kan göra så här? Att låta två stycken lämna Robinson utan att vara med på en ända tävling det tycker jag är för jävligt”, skriver en annan.

Måste säga att jag tycker att det är pissdåligt av produktionen att göra så här att två personer direkt få åka till gränslandet. Varför?! Så knäppt”, skriver en tredje.

Martin Larsson
Martin Larsson fick lämna Robinson.
Andreas Haraldsson
Även Andreas Haraldsson fick lämna Robinson och bege sig till Gränslandet.
Annons

Foto: TT

Annons