Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sebastian von Sivers försvann från Nyhetsmorgon – hemligheten utanför rutan avslöjad av mamma Malou

04 jul, 2022, 07:00 
Lars Johansson
Malou von Sivers med sonen Sebastian, som nu ska bli pappa!
Malou von Sivers med sonen Sebastian, som nu ska bli pappa!
Sebastian von Sivers Haage blev snabbt ett namn på allas läppar när han dök upp som programledare för Nyhetsmorgon.
Men efter bara ett halvår verkade rampljussagan vara all och han försvann från den breda publiken.
Mamma Malou avslöjar dock nu sonens liv bakom kulisserna:
– Vi får faktiskt vårt första barnbarn i sommar. Det blir otroligt kul. Ett nytt kapitel. Det är Sebastian, vår äldsta son, som ska få barn.
Annons
Här är Malou von Sivers TV4-karriärBrand logo
Här är Malou von Sivers TV4-karriär

Sebastian von Sivers Haage blev snabbt ett namn på allas läppar när han 2018 dök upp i rutan som ny programledare för TV4:s omåttligt populära Nyhetsmorgon.

Såväl ris som ros delades ut till Malou von Sivers son. När Sebastian så redan ett halvår efter debuten började synas allt mindre i programmet gick snacket att han helt sonika inte höll måttet och fasades ut.

TV4:s mystiska agerande kring vad som skedde mildrade inte direkt ryktena.

Tittarna lämnades undrande vad som egentligen hade hänt med programledaren. Frågor började strömma in till kanalen som till sist svarade att han helt enkelt skulle gå vidare till andra uppdrag.

”Sebastian varvar sitt uppdrag som programledare med programutveckling”, sa Johanna Thulin Bratten, programchef för Nyhetsmorgon, till Expressen.

Tilde de Paula Eby och Sebastian von Sivers Haage har jobbat tillsammans i såväl Nyhetsmorgon som i Efter fem.

Sebastian von Sivers lämnade Nyhetsmorgon

Istället skulle Jesper Börjesson och Soraya Lavasani ta över hans roll i rutan.

Annons

Men det var aldrig fråga om att han fått kicken.

Istället höll Sebastian bakom kulisserna på att ta fram TV4:s nya storsatsning. Ett program där bland andra Tilde de Paula Eby nu gör stor succé.

– Det var ju Efter fem, som inte fanns då. Det var hemligt, har Sebastian berättat för Expressen om programutvecklingsuppdraget.

Och han har ju efter det återkommit till Nyhetsmorgon-rutan ett antal gånger, även om chefandet för förkvällsprogrammet är den centrala arbetsuppgiften för honom.

Förutom ett spännande arbetsliv händer det stora grejer privat också för Sebastian. Mamma Malou var inte blyg och avslöjade i februari i år i sin egen show att sonen ska bli pappa. Han är skriven på samma adress som Klara Lilienberg.

Mamma Malou skäms inte för sig. Det var hon som i sitt eget program "Malou efter tio" avslöjade att sonen Sebastian ska bli pappa i sommar.

Sebastian von Sivers ska bli pappa i sommar

– Vi får faktiskt vårt första barnbarn i sommar. Det blir otroligt kul. Ett nytt kapitel. Det är Sebastian, vår äldsta son, som ska få barn, sa Malou vid en intervju med Expressen.

Och Malou von Sivers vet exakt hur hon vill vara med det nya lilla livet.

– Jag tänker att jag ska bli en väldigt närvarande farmor som tänker på att ta tid och gå långsamt när jag hämtar på dagis. Der är den uppgift man har som mor- eller farförälder. Vi ska stanna och titta på någon liten myra som kryper förbi, och inte titta på klockan hela tiden.

Annons