Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Skådespelarens ärliga ord om Kjell Bergqvist: “Han var lite…”

08 jul, 2024, 06:00 
Victoria Morand
Kollegan och skådespelaren öppnar upp om relationen till Kjell Bergqvist.
Annons
5 saker du inte visste om Kjell BergqvistBrand logo
5 saker du inte visste om Kjell Bergqvist

Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest kända och älskade skådespelare. Han har funnits på våra TV-skärmar och biodukar i årtionden och är känd för sina, minst sagt, starka och karismatiska roller.

Men nu är den en annan skådespelare som träder fram och ger sina ord om Kjell.

Karin Törnblom/TT

Anastasios Soulis var bara 12 år när han spelade in Den bästa sommaren ihop med Kjell Bergqvist. Filmen blev en succé runt om i hela landet och skådespelarna har varit hyllade enda sen dess.

Annons

Efter det har Anastasios synts i filmer och tv-serier som Underbara älskade, En underbar jävla jul, Gåsmamman, Sjölyckan och Johan Falk.

Anastasios ord om Kjell Bergqvist

När han fick rollen i Den bästa sommaren så fick han även möjligheten till att jobba med Kjell Bergqvist.

– Jag kände igen honom från tv. Jag visste vem han var och mina föräldrar sa ”Det är ju Kjell Bergqvist, vilken grej”. Men när vi filmade och hängde runtomkring så var han en så jordnära person. Jag förstod inte medan vi filmade vilken otrolig insats han gjorde i den filmen. Det är ju hans livsroll, säger Anastasios Soulis till Expressen.

Rebecca Scheja, Kjell Bergqvist och Anastasios Soulis.Gunnar Ask

Han beskriver Kjell Bergqvist under inspelningen som den ”roliga lekfarbrorn”.

Annons

Han och Kjell fick en bra relation. De höll kontakten även efter att filmen spelats in, men nu när det gått 25 år blir tillfällena de ses eller hörs alltmer sällsynta.

Relationen till varandra idag

– Vi grattar varandra på födelsedagar. Det var många år sedan vi fick möjligheten att jobba ihop nu. Jag kommer inte ihåg, men det var vid något tillfälle när jag fyllde år som han skickade mig en gammal Djurgårdströja, en fotbollströja som var signerad med en massa namn från Djurgårdens A-lag. Det var en jättegrej för mig så klart då i sena tonåren, berättar Anastasios.

Va fint att de forna kollegorna fortfarande har en fin relation idag!

Bild: TT

Annons