Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Skämtet om Lasse Berghagen i sändning – medan han ligger på sjukhus

20 sep, 2023, 06:30 

Nu förklarar tv-profilerna sig.

Annons

Det var den 8 september som Malin Berghagen berättade för Aftonbladet att hennes pappa Lasse Berghagen ligger nedsövd på sjukhus efter en hjärtoperation. Sedan dess har hon berättat att han tar ”små små steg” och att det går i "rätt riktning".

Men ännu vårdas han kvar på sjukhus. Mitt i detta skojar programledarna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson om den folkkära profilen i sitt program Alla mot alla.

Lill-Babs arv till döttrarna – så mycket får deBrand logo
Lill-Babs arv till döttrarna – så mycket får de

TV-profilernas skämt om Lasse Berghagen

Det var Aftonbladet som först rapporterade om skämtet om Lasse Berghagen i sändning.

I frågesportprogrammet presenteras kategorierna med hjälp av dråpliga formuleringar, och det var här Berghagen kom på tals:

"Lasse Berghagens vigselring sitter med all sannolikhet väldigt tajt runt hans finger"

Annons

I samband med att han presenterar ämnet, drar han upp en anekdot om Lasse. Han berättar att de 2001 gjorde ett inslag – som stoppades, där duon gick runt på Skansen och uppgav sig för att komma från TV4.

Vidare sa de att "Lasse Berghagen tyvärr mördats i Östermalmshallen när han köpte lite laxkotletter" och ställde folk på stan frågan hur de skulle minnas Lasse nu.

Fredrik Wikingssons ursäkt efter skämtet om Lasse Berghagen

Programledaren Fredrik Wikingsson fortsätter:

– Och eftersom det är mysigt att inte känna att Lasse Berghagen är sur på en så vill jag inte äventyra denna nu långvariga vapenvila med att säga något slarvigt om Lasse Berghagens eventuellt korviga finger som nästan slukar hans vigselring, så jag avstår.

Annons

När Aftonbladet når kanalen meddelar de att programmet spelades in långt innan, och att tajmingen är ett sammanträffande. Även Wikingsson väljer att göra det tydligt att han inte menade något illa mot Lasse:

– Det är en olycklig slump att vi pratar om ett urgammalt skämt som vi dessutom redde ut med Lasse redan för femton år sen. Hoppas ingen missförstår det, vi gillar ju Lasse och hoppas att han kryar på sig fort och önskar honom bara det bästa, säger han till tidningen.

Malin Berghagens senaste uppdatering om Lasse Berghagens hälsa var att han gör små framsteg i sitt tillfrisknande.

Foto: TT/Discovery+

Annons