Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför lämnar Malin Berghagen landet – efter Lasses sjukdomsbesked

19 sep, 2023, 13:00 

Malin Berghagen berättar om den inre kampen.

Annons

Malin Berghagen går igenom en tuff tid. Hennes far, hela Sveriges Lasse Berghagen har tillbringat en längre tid på sjukhus efter en hjärtoperation.

Nu har Malin beslutat sig för att lämna landet.

Lill-Babs arv till döttrarna – så mycket får deBrand logo
Lill-Babs arv till döttrarna – så mycket får de

Nya hälsobeskedet om Lasse Berghagen

Den åttonde september gav Malin Berghagen ett trist besked om sin pappa Lasse Berghagens hälsotillstånd, i en intervju med Aftonbladet.

– På grund av komplikationer har pappa varit nedsövd sedan i lördags för att kroppen och organen måste få vila, berättade hon då.

Hon beskrev läget som "stabilt, men kritiskt" och har sedan dess gett nya uppdateringar på sin blogg. Ett par dagar senare kom det första glädjebeskedet:

Annons

"Liten försiktig update från oss i familjen: Han gör myrsteg åt rätt riktning vår långe pappa Lars"

Och i slutet av förra veckan kom nästa goda besked:

"Nu ska jag åka till pappa på sjukhuset och peppa lite. Små små steg gör han våra pappa tillbaka till oss som älskar honom"

Malin Berghagen har lämnat landet – inre konflikten

Det är givetvis en omtumlande tid för familjen, och hon berättar att hon och systern Maria värderar tid med varandra högt.

"Just nu när pappa är dålig är det jag och Maria som propsat på att vi ska gå ut och äta med familj och vänner, umgås, kramas och prata." Skriver hon på sin blogg.

Annons

Och precis det har hon gjort nu, ihop med halvsystern Kristin Kaspersen. De båda har begett sig till Rhodos. Valet att åka var inte lätt för Malin, med tanke på hennes pappas tillstånd.

Dessutom drabbades hon av kristallsjukan. Men till slut bestämde hon sig för att våga åka.

"Med vetskapen att Rhodos ligger bara 3,5 timme bort med flyg. Men på planet kom paniken i vågor. Gjorde jag rätt val? Människor runt omkring mig och de med kunskap sa ja. Så jag beslutade att lita på dem och ha tilliten." Skriver hon på bloggen.

Foto: TT

Annons