Skandalen mitt under inspelningen av Masked Singer – mannen anklagas

juryn i masked singer

Felix Herngren pekas ut som troféjägare i en granskning av Expressen och Djurrättsalliansen, och många är nu besvikna på skådespelaren.

Enligt en granskning gjord av Expressen och Djurrättsalliansen är det flera kända svenska personer som pekas ut som troféjägare. Bland annat Zlatan Ibrahimovic, Jan Guillou, Anders Borg och en av jurymedlemmarna från succéprogrammet Masked singer - nämligen Felix Herngren.

LÄS MER: Hemligheten som läckte ut under inspelningen av Masked Singer

Enligt granskningen ska det finnas ett dokument som är stämplat i Sydafrika i juni 2017 där det framgår att Herngren vill exportera troféer av två babianer och en afrikansk sibetkatt. I dokumentet ska även skådespelarens adress i Stockholm stå, som slutdestination för troféerna.

Besvikna fans

Efter det att granskningen blev offentlig är det hundratals personer som har reagerat med ilska och besvikelse, bland annat på Felix Herngrens Instagram-konto där det är många som kommenterar att de är väldigt besvikna och arga över påståendet att han ska ägna sig åt troféjakt.

Felix Herngren ska ha nekat till händelsen i ett sms till Expressen.

”Jag har absolut inte jagat babian i Afrika eller någon annanstans. Däremot kan någon från samma gäng som jag jagade med ha gjort det”, skriver han.

LÄS MER: Ica-profilernas okända tragedier: Sjukdom, dödsfall och fängelse

Men av exporttillstånden framgår att de är personliga och inte får överlåtas till någon annan, och att även Jordbruksverket och flera rutinerade troféjägare också ger beskedet att man inte får importera någon annans troféer, uppger Expressen.

Foto: TT