Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Skidstjärnan ryter ifrån – efter frågan om pappan: ”Men nej”

07 nov, 2022, 13:30 
Gunde Svan och Linn Svahn

Linn Svahn kopplas felaktigt ihop med Gunde Svan.

Annons
Svenska kändisar – då och nu!Brand logo
Svenska kändisar – då och nu!

I november kom det tråkiga beskedet att skidstjärnan Linn Svahn inte skulle kunna tävla i OS i Peking. Efter kraschen i Ulricehamn hade hon skadat axeln så pass allvarligt att hon tvingades lämna återbud.

Vid tiden var hon världens bästa sprintåkare, och för skidstjärnan och alla sportfantaster var det ett oerhört tungt bakslag. I en intervju med Expressen berättar hon att det nu börjat vända.

– Det är först nu den senaste tiden jag känt att axeln är riktigt bra. Den hade fungerat bra i ett vardagsliv för länge sedan. Men jag har så mycket högre krav på den än så, säger hon.

Förvirringen efter namnet

Linn Svahn har gjort sig känd som en atlet som inte räds för att bjuda på sig själv och har heller inga svårigheter att dra skämt på sin egen bekostnad.

Annons

Och det är inte bara skadan som folk haft frågor om. Tidigare har det spekulerats i att Linn Svahn är dotter till skidlegendaren Gunde Svan, något alla sökningar på Google vittnar om.

”Inte min pappa”

Men ryktet stämmer inte, vilket även h:et i efternamnet skvallrar om.

– Nej, men jag förstår att folk frågar. Jag har sett några gånger att det kommit upp som förslag på Google: ”Linn Svahn pappa”. Men nej, Gunde Svan är inte min pappa, har Linn sagt till Expressen.

Linn Svahns pappa Lennart Svahn delar dock vissa likheter med Gunde Svan. Som ung var även han en skidtalang och tävlade för Haparanda.

Linn Svahn
Skidstjärnan Linn Svahn är inte släkt med Gunde Svan.

Foto: TT

Annons