Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Skidstjärnans otäcka bild inifrån sjukhuset – hjärtskärande orden: ”Chockad”

Skidstjärnans otäcka bild inifrån sjukhuset – hjärtskärande orden: ”Chockad”

Skidstjärnan Lisa Hörnblad har drabbats av ett nytt bakslag.

Den 23 januari kraschade skidstjärnan Lisa Hörnblad, 26, under ett super-G-lopp i Cortina d'Ampezzo. I kraschen hon skadade sitt vänstra knä så pass allvarligt att det länge var oklart om hon någonsin skulle kunna åka skidor igen.

5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla
0:46

Efter reklamen: 5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

(0:46)

Slå på ljud

Men åtta månader senare dök hon upp på ett landslagsläger i Oslo. Lisa Hörnblad var tillbaka, hade trotsat alla odds och var återigen redo att ge sig ut i skidbacken.

– Jag tror att läkaren fortfarande är lite chockad över att jag ens åker skidor. Jag trodde verkligen inte att det skulle gå så här fort, sa Lisa Hörnblad till SVT Sport.

Lisa Hörnblads nya bakslag

För några veckor sedan gjorde hon en mindre operation i sitt knä. Allt kändes bra och Lisa Hörnblad gjorde sig redo för ett läger i Italien. Men på Arlanda började hon plötsligt må dåligt och fick uppsöka sjukhus.

”Från ingenstans började det göra jätteont i knäet och det eskalerade snabbt. Jag mådde riktigt dåligt, hög feber, kunde inte röra benet”, skriver hon på Instagram.

Lisa Hörnblad hade drabbats av blodförgiftning. I stället för en resa till Italien, blev det en ny operation där man öppnade upp det nyopererade knäet och skidstjärnan fick tillbringa flera dagar på Sophiahemmet i Stockholm.

– Jag har haft så ont, helt obeskrivligt. Jag trodde att de skulle få amputera bort mitt ben, det kändes som att det skulle sprängas, säger hon till SVT Sport.

Lisa Hörnblad

Lisa Hörnblad skadade sig svårt under ett super-G-lopp i Cortina d'Ampezzo.

Pontus Lundahl/TT

Svenska skidstjärnan Frida Karlsson utskälld av Johaug efter beteendet: ”Varit välkänt”

”Måste stanna för vidare behandling”

Lisa Hörnblad skriver att det är det värsta hon varit med om. Nu väntar en antibiotikakur i sex veckor, sen får hon se när det blir dags att göra comeback i skidbacken.

Hon hoppas i alla fall kunna komma hem i samband med julfirandet.

”Hemsk och läskig vecka med två operationer och en smärta jag aldrig upplevt tidigare. Jag är stabil nu och mår okej, men måste stanna för vidare behandling”, skriver hon.

Foto: TT/Instagram