Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svenska skidstjärnan Frida Karlsson utskälld av Johaug efter beteendet: ”Varit välkänt”

14 dec, 2022, 07:00 

Therese Johaug rasar efter Frida Karlssons och Ebba Anderssons beteende i skidspåren.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listanBrand logo
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

Frida Karlsson, 23, har med sina prestationer i skidspåret seglat upp och blivit Sveriges största skidstjärna. Bortsett från fiaskot i OS har hon de senaste åren skördat stora framgångar och siktar nu på VM i Planica.

Även vännen och konkurrenten Ebba Andersson, 25, lämnar snart ett succéår bakom sig. Sedan debuten 2015 har det blivit två stycken OS-medaljer, fyra VM-medaljer, varav ett guld.

– Jag ser det som väldigt värdefullt att vi klarar av att utmana varandra som vi gör för jag tror att det i sin tur kommer att leda till att vi klarar av att åka fortare och fortare, har Ebba Andersson sagt till Aftonbladet om konkurrensen med Frida Karlsson.

Therese Johaug rasar: ”Varit välkänt”

Den före detta skidgiganten Therese Johaug, 34, är dock inte lika imponerad av sina forna kollegor. Hon skriver i sin bok att de beter sig dåligt i skidspåren och trampar på andras stavar och skidor.

Annons

En gång upplevde Johaug att Ebba Andersson gick så långt att hon var tvungen att markera.

”Jag fick flera gånger vända mig om skälla 'skit i att gå på min stav'”, skriver Johaug och berättar för Expressen att det varit ett återkommande beteende.

– Det har varit välkänt inom damlaget att de har en tendens att trampa på skidor och stavar. Jag vet att det inte är något de gör med vilje. Det är väl ivern som tar över, säger Johaug till tidningen.

Therese Johaug är inte nöjd med Frida Karlssons beteende
Therese Johaug är inte nöjd med Frida Karlssons beteende.

Frida Karlsson om kritiken

Bilden delas även av norska landslagsåkaren Anne Kjersti Kalvå och beskriver beteendet som ”irriterande”.

När Frida Karlsson får höra om Johaugs och Kjersti Kalvås kritik bekräftar hon att Johaug skällt ut henne flera gånger.

– Jag har ju fått många tillsägelser av henne. Jag säger bara ”okej” och sen är jag där igen. Jag vet ju om det själv. Jag har ju problem med det. Jag måste bara hitta någon rytm och ligga lite längre bak, säger hon.

Frida Karlsson
Frida Karlsson bekräftar för Expressen att hon fått flera utskällningar av Therese Johaug.

Foto: TT

Annons