Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Smash Into Pieces Chris Adam riskerar att missa sitt barns förlossning

03 feb, 2024, 03:00 
Lars Johansson
Smash Into Pieces slog igenom stort vid fjolårets Melodifestivalen. Nu tillhör de förhandsfavoriterna. Den stundande USA-turnén gör att frontmannen och sångaren Chris Adam riskerar att missa flickvännens förlossning.
När det var som värst låg han på studiogolvet och grät.
Nu ska Smash Into Pieces Chris Adam bli pappa igen – men frontmannen i Melodifestivalen-favoriten riskerar att missa förlossningen.
– Så länge bebisen får mammans utseende och pappans charm är jag nöjd, säger sångaren till Aftonbladet.
Annons
Mellostjärnans kärleksavslöjande om Carl PhilipBrand logo
Mellostjärnans kärleksavslöjande om Carl Philip

Hårt rockande Smash Into Pieces charmade ifjol hela svenska folket och slutade när Melodifestivalens final hölls i Friends arena på en överraskande tredjeplats.

Deras electro/EDM-doftande "Six feet under" gick rakt in i tittarnas hjärtan och bandet släppte bara suveräna vinnaren Loreens "Tattoo" och norska Marcus & Martinus "Air" förbi sig.

När det nu återigen är dags för Sveriges största musiktävling heter Örebro-gruppens bidrag "Heroes are calling" och de tillhör förhandsfavoriterna.

Men Smash Into Pieces karriär har inte alltid varit en framgångsrik raksträcka utan gupp i asfalten. De fick i många år kämpa på för att nå ut till den breda publiken och under en period mådde sångaren Chris Adam så dåligt att allt verkade vara över.

Annons

– Så många studiosessioner vi hade som slutade med att det inte blev något för att Adam låg och grät i studiorummet, har gitarristen Per Bergquist berättat för Aftonbladet.

Smash Into Pieces andre gitarrist Benjamin Jennebo fyllde i:

– Och det är svårt att veta hur man ska hjälpa någon.

Chris Adam själv lyckades till slut bryta det dåliga måendet och övervinna sin psykiska ohälsa.

– Det är mycket på grund av självhjälp. Jag tog det på allvar och jobbade hårt med mig själv. Jag trodde inte att det skulle ta så lång tid att ta sig hit, men det var värt det att göra den resan, har han sagt till Aftonbladet.

Smash Into Pieces
Smash Into Pieces laddar för nya framgångar i Melodifestivalen.LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet

Smash Into Pieces stora revansch efter tuffa tiden

Depressionen förvandlades så småningom till 2023-succén "Six feet under":

Annons

– Jag hade verkligen ingen som helst tro på att jag skulle kunna vända mitt dåliga mående. Men jag hade fel. Jag tog personligt ansvar och jobbade verkligen med mig själv. Med den här låten vill vi inspirera och visa att det finns en väg till förändring om man är villig att göra jobbet, fortsatte frontmannen berätta.

Och nu ska Chris Adam bli pappa för andra gången. Flickvännen Lisa Stålstierna väntar barn. Det var i slutet av sommaren som paret tog sin relation till nästa nivå.

– Det var i samband med att vi firade tre år tillsammans. Sen blev det väldigt snabbt inpå att det blev så. Det känns fantastiskt, har Chris Adam berättat för Aftonbladet.

Smash Into Pieces ut på stor USA-turné

Sångaren har sedan tidigare sonen Milton som ser fram emot att bli storebror.

– Han tänker mycket på vad det betyder att bli storebror och en förebild. Han är jättetaggad.

Efter Melodifestivalen-medverkan väntar USA-turné för Smash Into Pieces. Något som gör att Chris Adam faktiskt riskerar att missa nytillskottets förlossning.

– Den (Turnén) börjar i april och han kommer hem i början av juni. Vi hoppas att jag håller i så han hinner komma hem. Men vi har sagt att om barnet kommer tidigare får han bara kasta sig på flygplanet och åka hem, har Lisa Stålstierna berättat för Aftonbladet.

Förutom sångaren Chris Adam, gitarristerna Benjamin Jennebo och Per Bergquist ingår även mystiska och The Apocalypse DJ i Smash Into Pieces.

Annons