Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofia Geites roll förändras i Nyhetsmorgon – kommer inte synas framför kameran

25 apr, 2023, 08:30 
Nyhetsmorgon, Sofia Geite

TV4-profilen Sofia Geite får ett avbrott från programledarrollen

Annons

Sofia Geite, 41, är en av de uppskattade Nyhetsmorgon-profilerna i TV4.

Hon började jobba som programledare i morgonprogrammet för många år sedan nu - och har arbetat på TV4 sedan hon gick på journalisthögskolan.

Och även om det är kämpigt att ta sig upp på morgonen så är det fullt hanterbart.

Rania och Thomas om förändringarna i NyhetsmorgonBrand logo
Rania och Thomas om förändringarna i Nyhetsmorgon

– Jag gillar det. Men självklart sliter det nog i längden, det är ju inte rimligt för en kropp att väckas 02.50. Men jag tycker det fungerar jättebra och det är faktiskt inte så tufft när klockan ringer, säger Sofia när hon pratar med Aftonbladet.

Annons

Hon har en look-alike på redaktionen, Nyhetsmorgon-kollegan Maria Forsblom, som var en av hennes första vänner när hon flyttade till Stockholm som ung.

– Vi ser ingen likhet alls förutom att vi båda har brunt hår. Men det händer faktiskt att jag går förbi en skärm på jobbet och i en millisekund hinner tänka ”vad är det där för sändning jag gör?” och så är det Maria, berättar hon vidare i intervjun.

TV4-profilen ändrar roll: Står inte längre framför kameran

Sofia arbetar inte enbart som programledare i aktualitetsprogrammet.

Annons

Nu ger Geite insyn i sin andra roll på redaktionen - hon arbetar som redaktör för TV4 Nyheterna Live och morgonnyheterna när hon inte står framför kamerorna.

När Soraya Lavasani och Martin Järborg är programledare på förmiddagen är kollegan bakom spakarna i kontrollrummet.

"Morgonens nyhetsredaktör tackar snart för sig och ser fram emot en nap i solen på balkongen. Imorgon befinner jag mig på andra sidan skärmarna tillsammans med Steffo Törnquist." skriver hon på Instagram.

Att vara nyhetsredaktör innebär att man har ett större ansvar för programmets innehåll - något som TV4-profilen arbetat med under en längre tid.

Foto: TT

Annons