Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svenska kändiskvinnornas okända syskon – så ser de ut!

09 apr, 2023, 08:00 
Lars Johansson

Carola, Jenny Strömstedt och Ebba von Sydow – kändisar som de flesta vet vilka de är.
Men Susanne, Ulrika och Amy då?
Svensk Damtidning presenterar här våra våra svenska storstjärnors okända systrar.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

CAROLA & SUSANNE

Vem Carola Häggkvist, 56, är vet hela svenska folket.

I år firar hon 40 år som artist med storslagen turné.

Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listanBrand logo
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

Skalperna under bältet omfattar bland annat tre segrar i Melodifestivalen, en seger i Eurovision song contest och ytterligare två topp fem-placeringar i världens största musiktävling.

Givetvis kan listan göras betydligt längre än så, men vi stannar där.

Men vem som är vår svenska superstjärnas storasyster är mer okänt för den breda massan.

Hon heter Susanne Ekeberg, är 61 år gammal, och tycks precis som sitt fem år yngre syskon har en flödande kreativ ådra.

Visst finns det en slående likhet mellan Susanne och hennes yngre syskon Carola? Och det var faktiskt storasyster som en gång i tiden såg till att sparka igång den karriär som nu firar 40 år.

Carolas storasyster är utbildad grafisk formgivare och har jobbat med att designa böcker, kataloger och broschyrer. Men även webbannonser är någonting hon kan hantera.

Annons

Och det var faktiskt Susanne som en gång i tiden på allvar såg till att kickstarta Carolas karriär.

I samband med att storasystern fyllde jämnt härom året skrev schlagervinnaren på sitt Instagram:

"Glader. Min kära syster Susanne fyller 60 år idag!! Hon som stått vid min sida i vått och torrt genom alla år. Hon som skrattar högst av alla (och hör sämst.) Hon som anmälde mig till Barnens dags talangtävling 'Nya ansikten ' och som senare ledde fram till Främling."

Så utan Susanne kanske vi hade gått miste om en rad odödliga schlagerklassiker och scenframträdanden.

Ulrika von Vegesack, storasyster till Jenny Strömstedt, är en riktig fena på produktionsdesign och har belönats med en guldbagge. Niklas Strömstedt passade här på att klämma in sig mellan de framgångsskördande syskonen.

JENNY & ULRIKA

Jenny Strömstedt, 50, kräver ingen närmare presentation.

Under snart två decennier har hon synts i TV4-rutan och är idag en av våra kanske mest kända ansikten i evigheten.

Annons

Att Jenny dessutom lever tillsammans med oerhört omhuldade artisten Niklas Strömstedt har ju inte direkt sänkt kändisfaktorn.

Men hennes syster då?

Ja, även där kan vi snacka framgångssaga.

Ulrika von Vegesack, 56, är produktionsdesigner inom film och vann 2019 en prestigefylld guldbagge. Då för sina insatser under inspelningen av ”Ted – För kärlekens skull”, som handlade om Ted Gärdestads liv.

En produktionsdesigner jobbar med allt som har att göra med produktionens visuella koncept. Detta inkluderar scenografi, kostymdesign, plats och filmisk stil.

Just nu håller Ulrika som bäst på med nyinspelningen av älskade "Ronja Rövardotter", baserad på Astrid Lindgrens klassiska bok.

"Kom vildvittror och grådvärgar, kom skumtroll, rumpnissar och rövare. Kom Mattisborgen, Vargklämman och Helvetesgapet. Kom Glupafallet och Björngrottan. Nu ska vi locka fram dem igen! Bara orden från Astrid Lindgrens Ronja ger mig gåshud och nu ska vi få dem bilder Detta projekt är för mig ett absolut drömjobb", har Jennys storasyster skrivit på Instagram.

Annons

När Ulrika von Vegesack fyllde år gratulerade TV4-programledaren på sociala medier:

"Det här är min syster när hon tar emot motsvarigheten till en Guldbagge i Finland. Hon är en av de mest lojala, hårt arbetande, envisa, livsbejakande och snälla människor jag känner och idag fyller hon år. Hurra och grattis på födelsedagen allra käraste syster och tack för att du och jag har varandra och fortsätta dela livet med allt vad det innebär".

Systrarna Amy och Ebba. Tillsammans har de gett ut flera kokböcker.

EBBA & AMY

Ebba Kleberg von Sydow, 42, är en mångsysslare av rang.

Eller vad sägs om innehållsansvarig redaktör och programledare för "Det kungliga bröllopet" i samband med kronprinsessan Victorias vigsel med prins Daniel,programledare för "Gokväll"ochprogramledare vid direktsändningarna av Nobelfesten tre år i rad.

Annons

Lägg till bloggande, deltagande i "På spåret" tillsammans med Stefan Holm och upprepade säsonger i Filip och Fredriks "Alla mot alla".

Hennes två år äldre storasyster Amy von Sydow Green bor i Philadelphia med man och tre barn.

44-åringen är läkare, dietist och även hon bloggare.

Tillsammans har systrarna gett ut flera kokböcker.

På sin blogg har Ebba von Sydow hyllat Amy med de fina orden:

"Själv vill jag hylla min egen syster, Amy. För att jag är så stolt att jag spricker över att kalla henne min syster. Ni vet, när man är så stolt över någon att man börjar prata om personen i sammanhang där det egentligen är lite ... Apart. På jobbet, med kompisar, ja överallt. Allttid så återkommer jag till dig, Amy. Refererar till något klokt du sagt, citerar dig, berättar om något smart, kul och klokt du gjort, eller någonting från ditt liv i Philadelphia."

Jenny Alversjö med lillasyster Jessica som numera bor i Åre.

JENNY & JESSICA

Jenny Alversjö, 49, är sedan länge ett av TV4:s verkliga rutinerade ankare och en av publiken uppskattad programledare för "Nyhetsmorgon".

Annons

Systern Jessica Alversjö, 45, har dock hållit en betydligt lägre profil.

Men i samband med att lillasyster härom året flyttade från Stockholm till Åre bjöd Jenny på en sällsynt bild på dem tillsammans:

"Min lillasyster. Den absolut coolaste man kan ha. Efter ett liv sida vid sida flyttar hon idag till Åre. Fattar inte hur jag ska klara mig men är så glad för hennes skalle. Ser det som fas 2 i livet. Grattis Jämtland! Ta hand om den finaste som finns.", skrev TV4-profilen på Instagram.

Jessica driver enligt registrera ett företag som jobbar med mode, sport, interiör och möbeldesign. Hon är sambo.

Laila Bagge hyllar gärna lillasyster Linda Cahling.

LAILA & LINDA (& DIANA)

Jurymedlem i "Idol", radiopratare i "Rix Morronzoo, egna dokusåpan "Lailaland".

Annons

Laila Bagge, 50, är en kändis med extra smör på.

Lillasyster Linda Cahling, 43, hittar då och då vägen in i sitt mer exponerade storasyskons Instagramflöde:

”Minns än idag hur glad jag var över att jag fått en lillasyster. Hade längtat så länge efter ett syskon. Och jag kanske önskade lite för mycket för fyra år senare hade jag tre till och ytterligare några år senare fick jag reda på att jag hade en hel drös med syskon på pappas sida. Haha! Ibland så överträffar verkligheten dikten eller vad det är nu som man brukar säga.”, skrev Laila Bagge fint när det var dags att fira hennes födelsedag.

Under pandemin fortsatte medieprofilen kärleksbomba sin lillasyster som jobbar inom vården och då drog ett tungt lass:

”Alltid så glad, snäll och med ett stort varmt inkluderande hjärta. Ställer alltid upp, en riktig klippa. Kan alltid lita på henne i alla väder.”.

Men Linda är inte Laila enda syster.

Efter att i flera år har lagt ner stor energi och pusslat för att hitta de syskon som hennes pappa fått med andra kvinnor hittade hon så Diana.

Annons

– Jag har hittat henne, jag hoppas vi kan ha en fantastisk relation. Jag kan stänga det kapitlet jag har haft öppet under väldigt många år. Hon mår bra, har barn, hon har en man och hon bor i Sverige. Av allt jag gjort i mitt liv är nog det här topp fem, så stort är det, sa Laila i "Lailaland" då systern som inte ville visa sitt ansikte i bild återfanns.

Molly Sandén har inte bara lillasyster Mimmi. Med i bilden finns även syskonet Frida.

MOLLY & MIMMI

Molly Sandén, 30, är en av den yngre generationens verkliga musikstjärnor.

Prisad vid P3 Guld, Grammispriser, bra placering i Melodifestivalen och vad det verkar aldrig sinande ström av hits.

Så även om Mimmi Sandén, 27, har också haft stora framgångar är det svårt att mäta sig med det äldre syskonet.

Lillasyster slog igenom i "Talang" 2007 där hon som 11-åring gick till final.

Annons

Mimmi har sedan dess varit en halvan av "Mimmi och Mojje (Morgan Johansson)" på TV4 och framträtt vid invigningen av Gothia cup, världens största fotbollsturnering för ungdomar i Göteborg.

Numera är hon främsta röstskådespelare och har medverkat i de svenskspråkiga versionen av Disneys oerhört resultata "Frost"-filmersamt "Sing 2".

SOFIE & TYRA

Sofie Sarenbrandt, 45, är en av Sveriges absolut mest framgångsrika författare.

Hennes spänningsromaner har sålt i miljontals exemplar av världen över och toppar ständigt de svenska listorna över mest sålda och lyssnade på böcker. Senaste utgivningen "Själsfränden" är inget undantag.

Att hon är syster till den framgångsrika sociala medier-stjärnan Tyra Sjöstedt, 37, är kanske inte känt som de stora succéerna.

Annons

Lillasystern, drev en av Sveriges största bloggar i mitten av 2000-talet samtidigt som Isabella Löwengrip, 33, och Kenza Zouiten, 33.

I flera år fortsatte bloggandet i olika former, hon startade företag och var aktiv i sociala medier.

Men för ungefär tre år sedan blev det helt tyst.

Tills ganska nyligen.

”Det finns faktiskt ingen anledning till varför jag har uppdaterat här, utan jag har helt enkelt valt sociala medier och inte använder mig av mitt mående och att leva livet...”,skrev hon och fortsatte:

”Helt ärligt har jag känt sån jäävla press på vad jag ska skriva efter så lång tid? Hur ska jag förklara anledningen till att jag varit borta?".

”Jag hoppas att alla år i botten och alla år med olycka jag dragits med kan förändras till något bra – både att jag själv får reflektera och bearbeta över allt som händer, men också att jag får dela mina upplevelser och föra vidare det jag lärt mig . G enom mina erfarenheter”.

Tyra Sjöstedt, som varit ryttare, har tidigare berättat på sin blogg om kampen att bli kvitt sitt beroende av starka värktabletter.

Annons