Sofia Rågenklint – så är Fråga doktorn-stjärnans relation med Patrik Isaksson i dag

Sofia Rågenklints relation til exmaken Patrik Isaksson

Sofia Rågenklint och Patrik Isaksson gifte sig, skilde sig, blev ihop igen och fick barn. Sedan tog kärlekssagan definitivt slut.

De gifte sig, skilde sig, blev ihop igen och fick barn.
Men när artisten Patrik Isaksson lämnade "Fråga doktorn"-stjärnan Sofia Rågenklint för en annan tog förhållandet definitivt slut.
Hur ser exmakarnas relation egentligen ut idag?
– Jag vet numera att jag överlever, att allt ordnar sig. Och vad som verkligen är viktigt i livet, har tv-profilen berättat för ToppHälsa.
Svenska kändisar – då och nu!
Slå på ljud

Sofia Rågenklint, 46, är i dag en av våra mest folkkära programledare. Genom åren har hon synts i svenskarnas tv-rutor i många olika sammanhang. Bland annat som TV4-hallåa, som programledare för "Ordjakten", "Djursjukhuset" och "Auktionssommar". Nu tar hon dessutom över omåttligt populära "Fråga doktorn", efter det att Suzanne Axell slutat.

Sofia Rågenklint är ny programledare för Fråga doktorn

– Jag är en av dem som suttit bänkad vecka efter vecka framför "Fråga doktorn". Suzanne Axell är ju "Fråga doktorn" och det känns hedrande att få ta över stafettpinnen nu när hon själv väljer att ta en annan roll i programmet, har Sofia Rågenklint sagt ett pressmeddelande.

Sofia Rågenklint programledare för Fråga doktorn efter Suzanne Axell

Sofia Rågenklint har hunnit med att leda en rad program, bland annat SVT:s "Gokväll". Nu tar hon över "Fråga doktorn".

Matilda Sandberg

Sofia Rågenklints nya kärlek – konstnären Jonas Nemeth

Även på det personliga planet leker livet för tv-profilen. Hon lever idag tillsammans med kärleken Jonas Nemeth, 46, rektor och konstnär.

– Jag blev förälskad i en av Jonas tavlor och på den vägen är det… berättade Sofia Rågenklint glatt för Svensk Damtidning när relationen var ett faktum.

LÄS MER: Suzanne Axell och splittringen med dansar-Tobias

Efter flera år av särboförhållande och pendlande bor paret idag ihop i Rydebäck utanför Helsingborg. I ett fantastisk hus med pool har de byggt sin drömtillvaro. Både hon och han har två barn var sedan tidigare relationer.

– Så kan det gå när man blir kär i en skåning, har Sofia Rågenklint sagt till Expressen.

Sofia Rågenklints stormiga kärlek med Patrik Isaksson

Tidigare relationer ja.

Sofia Rågenklint har stormiga år i bagaget.

30 juni 2001 gifte hon sig med sångaren Patrik Isaksson, idag 48. Lyckan varade fram till våren 2003 då de separerade. Den formella skilsmässan gick igenom 2004. Paret hittade tillbaka till varandra, återförenades och flyttade till Äppelbo i Dalarna. Där fick de sönerna Tim och Alex, idag 16 och 14 år gamla.

Men inte heller den här gången varade förhållandet. Hösten 2011 var den omskrivna kärlekssagan definitivt över. Samtidigt visade Patrik Isaksson öppet upp sin kärlek till nya flickvännen, golfprofilen Marlene Hedblom.

LÄS MER: Sofia Rågenklints egna ord om bulimin

Slaget blev hårt för Sofia Rågenklint. Att komma över exmaken tog lång tid.

– Det tog ett år, kan man nog säga. Det handlar ju om ett slags sorgearbete, en familj som splittras, ett stort misslyckande. Bästa rådet är att prata med dem som gått igenom samma sak. Och att aldrig tala illa om den andre föräldern inför barnen, har hon sagt i en intervju med magasinet ToppHälsa och fortsatte:

–Jag vet numera att jag överlever, att allt ordnar sig. Och vad som verkligen är viktigt i livet (syftandes på barnen).

Sofia Rågenklint har barn tillsammans med Patrik Isaksson

Sofia Rågenklint och Patrik Isaksson är det begav sig. 2011 separerade paret för gott och hon genomgick en rejäl kris.

Mikael Sjberg

Sofia Rågenklints kris efter att Patrik Isaksson lämnat

Men det fanns en period i Sofia Rågenklints liv efter separationen som var nära att fullständigt knäcka henne. Programledarens mamma var länge sjuk i lungcancer och gick slutligen bort 2019. Kombinationen ett krävande jobb, omvårdnaden av modern och sorgen efter förlusten blev helt enkelt för mycket.

– När någon är sjuk försöker man att vara stark och på något sätt lyckas man med det också. Men när mamma gick bort brakade jag ihop, i både kropp och knopp, har Sofia Rågenklint sagt till Aftonbladet.

– Jag tappade närminnet och fick inflammation i halva kroppen av stress. Jag ville bara sova, sova och gråta.

Sofia Rågenklint började gå hos en psykolog. Där fick hon veta att hon gått in i väggen. Samtidigt hade jobbschemat blivit mindre intensivt.

LÄS MER: SVT-profilernas förvandling – åren efter mystiska avhoppen

– Det var något slags tajmning där, så jag jobbade inte. Men jag gick till en psykolog, gjorde avslappningsövningar och mediterade, har hon sagt till Aftonbladet.

Idag skiner solen åter över Sofia Rågenklints liv och karriär.

Sofia Rågenklints verkliga relation idag med Patrik Isaksson

Hur är då egentligen relationen till Patrik Isaksson, mannen vars uppbrott från henne orsakade så stor smärta?

Helt okej enligt programledaren själv.

– I dag fungerar vårt samarbete riktigt bra. Vi har båda ett kringflackande liv och logistik är bara förnamnet, men vi lyckas alltid på något sätt. Mormor, farmor, bonusfarmor och farfar är fantastiska och ställer alltid upp om det kör ihop sig, har Sofia Rågenklint berättat för Aftonbladet.

Deras gemensamma söner spenderar mest tid med mamma i Skåne.

– Patrik befinner sig ofta i turné och är mycket i Skåne. De träffar honom regelbundet. Vi har en fungerande relation. Det var länge sedan vi skilde oss.

Patrik Isaksson har haft en rad förhållanden sedan separationen från Sofia Rågenklint. Nu klappar artistens hjärta för trebarnsmamman Linda Hedlund, 42, bosatt i Karlskoga och som jobbar med välgörenhet.

– Vi träffades för en tid sedan. Men så kom corona emellan och det blev en liten paus. Men sedan tog vi upp det igen. Det känns väldigt bra, jag är förälskad! har sångaren sagt till Aftonbladet.

Foto: TT