Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofia Wistam i tårar efter upptäckten på sjukhus: "Trauma"

05 jan, 2023, 13:02 

För tio år sedan drabbades Sofia Wistam av bröstcancer.
I dag är hon frisk – men bär fortfarande på ett trauma.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

För tio år sedan kände Sofia Wistams man en knöl i hennes bröst. Hon förstod direkt att det inte var något bra. När hon bokade en tid på Sofiahemmet befann hon sig långt från Stockholm.

Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!Brand logo
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!

– Vi var på semester i Åre. Jag stod i skidbacken och såg på mina barn i Åre och tänkte "jag kommer aldrig få se dem gifta sig". Då hade jag inte ens fått beskedet än, har Sofia Wistam sagt i podcasten Wahlgren & Wistam.

Efter undersökningen tog det bara en vecka innan hon fick beskedet att hon drabbats av bröstcancer. Hon fick dödsångest och hamnade i ett chockartat tillstånd.

Sofia Wistam
För tio år sedan fick Sofia Wistam beskedet att hon drabbats av bröstcancer. I dag är hon friskförklarad.

Sofia Wistam vägrade berätta om cancern

Trots cancerbeskedet fortsatte Sofia Wistam att jobba på som vanligt. De enda som visste om cancern var maken Magnus och hennes mamma.

Annons

Sofia opererade bort en del av ena bröstet och genomgick även strålningsbehandling. När hon satt i väntrummet inför strålningen var hon rädd att folk skulle se henne.

– Jag har mitt guldfiskbeteende, jag förtränger saker. Jag valde att inte tänka på mig själv som sjuk, utan tänka på mig själv som frisk. Jag tog mig igenom. I dag är jag frisk.

Sofia Wistam om traumat

Nu har det 10 år sedan det fruktansvärda beskedet. Men de jobbiga minnena sitter kvar och när Sofia Wistam nyligen var på en mammografi var det svårt att hålla känslorna i styr.

”Tårarna sprutar okontrollerat när jag lämnar sjukhuset. Jag inser att jag har ett trauma. Allt gick bra den där gången för 10 år sedan. Det gick bra för att den lilla knöljäveln hittades i tid. Så alla ni som inte ”hinner” eller inte prioriterar att kolla upp era bröst”, skriver hon på Instagram och fortsätter:

”Du får inte tänka ”Det händer inte mig”. Det korta besöket (tar ca 5 minuter) kan vara skillnaden på att du får se dina barn växa upp. Vi bor i ett fantastiskt land, där detta faktiskt är gratis. Ta hand om er”.

Foto: TT/Instagram

Annons