Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Sofia Wistam i tårar efter upptäckten på sjukhus: "Trauma"

Sofia Wistam i tårar efter upptäckten på sjukhus: "Trauma"

För tio år sedan drabbades Sofia Wistam av bröstcancer.
I dag är hon frisk – men bär fortfarande på ett trauma.

För tio år sedan kände Sofia Wistams man en knöl i hennes bröst. Hon förstod direkt att det inte var något bra. När hon bokade en tid på Sofiahemmet befann hon sig långt från Stockholm.

Efter reklamen: Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!

Slå på ljud

– Vi var på semester i Åre. Jag stod i skidbacken och såg på mina barn i Åre och tänkte "jag kommer aldrig få se dem gifta sig". Då hade jag inte ens fått beskedet än, har Sofia Wistam sagt i podcasten Wahlgren & Wistam.

Efter undersökningen tog det bara en vecka innan hon fick beskedet att hon drabbats av bröstcancer. Hon fick dödsångest och hamnade i ett chockartat tillstånd.

Sofia Wistam

För tio år sedan fick Sofia Wistam beskedet att hon drabbats av bröstcancer. I dag är hon friskförklarad.

Anna Bredberg

Sofia Wistam vägrade berätta om cancern

Trots cancerbeskedet fortsatte Sofia Wistam att jobba på som vanligt. De enda som visste om cancern var maken Magnus och hennes mamma.

Sofia opererade bort en del av ena bröstet och genomgick även strålningsbehandling. När hon satt i väntrummet inför strålningen var hon rädd att folk skulle se henne.

– Jag har mitt guldfiskbeteende, jag förtränger saker. Jag valde att inte tänka på mig själv som sjuk, utan tänka på mig själv som frisk. Jag tog mig igenom. I dag är jag frisk.

Sofia Wistams markering mot Malou von Sivers – säger det rakt ut i sändning

Sofia Wistam om traumat

Nu har det 10 år sedan det fruktansvärda beskedet. Men de jobbiga minnena sitter kvar och när Sofia Wistam nyligen var på en mammografi var det svårt att hålla känslorna i styr.

”Tårarna sprutar okontrollerat när jag lämnar sjukhuset. Jag inser att jag har ett trauma. Allt gick bra den där gången för 10 år sedan. Det gick bra för att den lilla knöljäveln hittades i tid. Så alla ni som inte ”hinner” eller inte prioriterar att kolla upp era bröst”, skriver hon på Instagram och fortsätter:

”Du får inte tänka ”Det händer inte mig”. Det korta besöket (tar ca 5 minuter) kan vara skillnaden på att du får se dina barn växa upp. Vi bor i ett fantastiskt land, där detta faktiskt är gratis. Ta hand om er”.

Foto: TT/Instagram