Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Sofia Wistams markering mot Malou von Sivers – säger det rakt ut i sändning

10 nov, 2022, 05:27 
Malou von Sivers och Sofia Wistam

Nu berättar Sofia Wistam vad hon tycker om Malou von Sivers.

Annons
Här är Malou von Sivers TV4-karriärBrand logo
Här är Malou von Sivers TV4-karriär

Journalisten och programledaren Malou von Sivers, 69, har länge varit en av TV4:s största stjärnor. I hela 16 år rattade hon sin egna talkshow Malou efter tio, som sände sitt sista avsnitt i maj tidigare i år.

Det betydde dock inte att hon försvann från rutan. Istället väcktes det gamla intervjuprogrammet Malou möter till liv, där hon intervjuar makthavare och nöjes- och idrottsprofiler.

I oktober kunde Svensk Damtidning dessutom avslöja att hon återvänder till Nyhetsmorgon, ett program som hon och Bengt Magnusson var med och startade 1992, för att göra några inhopp.

– Jag ska hoppa in tre söndagar under hösten så det är inte så att jag är tillbaka som ordinarie programledare. Ett roligt gästspel, sa Malou von Sivers till Svensk Damtidning.

Malou von Sivers
Malou von Sivers.

Kritiken mot Malou von Sivers

Trots framgångarna har Malou von Sivers de senaste åren fått en hel del kritik för sitt programledarskap. Många tycker att hon avbryter sina gäster och lägger klumpiga kommentarer.

Annons

Den kanske mest uppmärksammade händelsen var när rapparen Greekazo gästade Malou efter tio för att prata om sin nysläppta musik, men i stället matades med frågor om gängkriminalitet och droger.

”Jag kom dit för att prata om min musik och blev indragen i en debatt som handlade om narkotika”, skrev artisten i ett sms till Aftonbladet.

Sofia Wistams markering mot Malou

Nu har Malou von Sivers hamnat i ropet igen. När programledaren Sofia Wistam och artisten Pernilla Wahlgren diskuterar folk de stör sig på i podcasten Wahlgren & Wistam kommer hennes namn på tal.

Även den här gången handlar kritiken om att Malou ibland avbryter sina gäster, samtidigt som Sofia Wistam betonar att det också beror på hur gästen hanterar situationen.

– Det är som vi har pratat om tidigare, det här om Malou von Sivers som säger i sitt program ”Jag stoppar dig” när hon pratar på, säger Sofia Wistam och fortsätter:

– Och då kan man ju bli lite så här, om du pratar om allsången och jag säger ”Jag stoppar dig”, då blir man först så ”Oj vänta nu! Är jag ointressant? Jag tar illa upp! Okej nu har jag pratat nog om det här”. Om man bara tolkar det rätt så är det ju ingen fara.

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam
Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam.

Foto: TT

Annons