Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Malou von Sivers ny programledare i Nyhetsmorgon: "Jättekul"

05 okt, 2022, 09:25 
AvRedaktionen Svensk Dam

Svensk Damtidning kan avslöja att Malou von Sivers är tillbaka där allt en gång började.
– Det är jättekul, säger Malou till Svensk Damtidning.

Annons
Här är Malou von Sivers TV4-karriärBrand logo
Här är Malou von Sivers TV4-karriär

Malou von Sivers, 69, behöver knappast en presentation. Den legendariska programledaren är kanske TV4:s största profil och har genom åren vunnit ärofyllda priser så som Stora journalistpriset, 2014.

Malou började på TV4 1990 och har lett diverse program som Gomorrn och långköraren Malou efter tio – som lades ner i våras.

I dag är Malou von Sivers aktuell med ett nytt program – Malou Möter. Konceptet går ut på att den folkkära 69-åringen möter makthavare, nöjes- och idrottsprofiler, bland annat. Programmet hade smygpremiär under spurten av valrörelsen 2022. Då gästades Malou av partiledare för ett samtal om livet, karriären och i princip allt möjligt.

Nu står det klart att Malou von Sivers är aktuell för ett nytt uppdrag –parallellt med Malou möter.

Annons

Malou von Sivers klar för comeback i Nyhetsmorgon

Enligt uppgifter till Svensk Damtidning kommer hon att göra comeback i Nyhetsmorgon. Enligt en väl insatt källa kommer Malou att hoppa in vissa söndagar för att programleda det omåttligt populära morgonprogrammet.

Svensk Damtidning har varit i kontakt med Malou von Sivers som kommenterar uppgifterna:

– Egentligen har jag väl aldrig lämnat Nyhetsmorgon. Jag håller ju på med mitt program (Malou möter) just nu så det här blir vid sidan av. Jag kommer hoppa in och göra några program på söndagar, säger hon och fortsätter:

– De (TV4) frågade om jag ville köra och jag tyckte det vore jättekul. Det är inga konstigheter.

1992 startade Malou von Sivers Nyhetsmorgon, som då hette Gomorron tillsammans med Bengt Magnusson. Det var landets första morgonprogram och blev snabbt en dundersuccé som sänds än i dag. Hon har även lett flera valdebatter i TV4, gjort flera partiledareintervjuer och producerat flera uppmärksammade dokumentärer där hon följt politiker i vardagen, som till exempel Carl Bildt och Göran Persson.

Annons