Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Sofia Wistams hemska upptäckt – väljer att tala ut: "Blir rädd och får panik"

29 aug, 2023, 12:30 
Minna Sarpaneva
Sofia Wistam
Foto: TT

Sofia Wistam öppnar upp sig om känslorna från den svåra tiden.

Annons

Sofia Wistam, 57, har både lett och varit deltagare i en mängd tv-program.

Däribland det prisade programmet Sofias Änglar och det omstridda dejtingprogrammet Naked Attraction.

5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte visste

I Sofias Änglar hjälper hon personer som har varit med om traumatiska livsförändringar, och nu öppnar hon själv upp sig om en svår period sitt eget liv.

Sofia Wistams tvekan inför Naked Attraction

Naked Attraction, dejtingprogrammet där deltagarna är nakna, har provocerat många och det har förts vilda diskussioner kring programmets lämplighet.

Likaså har det riktats en hel del kritik mot Sofia Wistam för att hon valt att leda programmet. Faktum är att hon själv tvekade inför att ta sig an det kontroversiella uppdraget.

– Ja, det gjorde jag. Jag är så förknippad med ”Sofias änglar” och jag är så stolt över det programmet så jag ville inte förstöra mitt varumärke genom att göra ”Naked attraction” och prata pungkulor, säger hon i en intervju medAftonbladet.

Sofia Wistam öppnar upp sig om svåra tiden

Ja, Sofias änglar ligger onekligen Wistam varmt om hjärtat, vilket man ju kan förstå. Programmet möter en hel del livsöden och kommer med mycket känslor.

Annons

Men det kan också bli väldigt personligt.

2010 drabbades Sofia av bröstcancer. Det var maken Magnus Wistam som hittade knölen, enligt Sofia, var i storlek med en ärta och i en intervju med Aftonbladet säger hon att hon kände på sig att något inte stod rätt till.

– Det var en jävligt jobbig resa mentalt. Det gick ju bra fysiskt och jag är friskförklarad sedan länge, men cancer är ett hårt ord som förknippas med så mycket hemskt, säger hon och fortsätter:

– Man blir rädd och får panik. Jag tänkte jättemycket på mina barn. Man blir ego och tänker att man inte ska få se sina barn växa upp, men också hur det påverkar barnen att de inte har någon mamma.

Hon förklarar att hennes sätt att hantera det hela var att inte prata särskilt mycket om det, och hon berättade inte ens för sina barn om sjukdomen. Samtidigt mötte hon en person i Sofias Änglar som var i en liknande situation.

– Jag jobbade med ”Sofias änglar” då och det var en tjej som vi hjälpte som var med om samma sak och jag var mitt uppe i det. Jag åkte från inspelningarna för att strålas utan att säga något. Jag skulle strålas samma tid varje dag och de undrade vad jag var tvungen att göra exakt samma tid varje dag. De trodde jag var knäpp. Det var bara jag, Magnus och min mamma som visste.

Annons