Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofia Wistams öppnar upp – om det tuffa beslutet efter bröstcancern

21 jul, 2022, 12:00 
AvSimon Holm Stålhand

Sofia Wistam berättar allt om beslutet.

Annons
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listanBrand logo
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

Under våren och sommaren har vi fått se Sofia Wistam, 56, som har varit programledare för det kritiserade programmet Naked Attraction som visades på TV5 och Discovery plus. Programmet om naken-dejting har splittrat den svenska publikens åsikter då många har uttryckt sitt missnöje mot konceptet medan andra ställt sig mer positivt till det. Men Sofia Wistam själv har tagit en förvarsställning till programmet.

– Jag känner att det här är underhållning. Lite av ett ”guilty pleasure”-program. Sen passar det inte alla. Vissa blir provocerade av att se nakna kroppar, och ska kanske inte titta på det här. Byt kanal i så fall, sa Sofia Wistam till Expressen.

Men den andra sidan anser att programmet är hemskt. En av de personerna är komikern, Nour El-Rafai.

– Man ska alltså välja en person utifrån personens kropp, och sedan får man se ansiktet och bara: ”nej, det var ju sån snygg snopp men så fult ansikte”. Och jag kände när det här kom att nu dog tv för mig. Jag sörjer att tv sjunkit så jävla lågt för att få folk att titta. Jag känner bara fyfan att de gör en sådan stor sak av det här, säger hon i sin podcast.

Annons

Sofia Wistams tuffa beslut – berättar allt

Sofia Wistam fick själv frågan om hon ville leda programmet naken. Men där var hon tydlig i sitt svar. Det berättar hon om i podcasten

– Nej, jag är inte så trygg i min kropp, jag gillar min kropp, och den fungerar superbra och jag tycker den är fin men jag är inte så pass exhibitonistisk eller singel för den delen, så jag skulle stå där själv, säger hon i podcasten Livshjulet.

Hon får sedan frågan om vilken relation hon har till sin kropp och nakenhet. Då förklarar Sofi upp spåren som bröstcancern som hon drabbades av för tolv år sedan har lämnat hos henne.

– Men annars tycker jag att min kropp är fin. Jag hade liksom bröstcancer för några år sen och jag har liksom ett och ett halvt bröst och det kan man vara såhär och det kan vara lite såhär... När jag har tajt tröja, tänker jag ibland att folk tittar på det och lägger märke till det och sedan bara ”nej det gör de inte”.

Annons

Sofia Wistam får även frågan i podcasten om hon har funderat på att operera bröstet och fylla ut.

– Jag tog ju bort en skärva av mitt bröst så det det var inte så... Hade jag tagit bort hela bröstet, det gör vissa, då kanske jag hade tagit bort det andra också för att få någon slags balans, säger Sofia och fortsätter:

– Men jag gillar också u-ringat och jag har alltid haft en rätt stor byst så att, ja det var självklart att inte göra ett helt nytt bröst men hade jag tagit bort hela så kanske jag hade gjort det.

Annons