Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Soldoktorns ord om ersättaren i Nyhetsmorgon

19 jul, 2023, 15:30 
Samuel Björn
Robert Malki och Mikael Sandström
Robert Malki är årets inhoppare för Mikael Sandström i Nyhetsmorgon.

Soldoktorn första ord om nya doktorns insats i Nyhetsmorgon.

Annons
Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta EngbergBrand logo
Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta Engberg

Mikael Sandström, mer känd som Soldoktorn har gått på sin semester nu för sommaren. Läkarexpertisen under morgonprogrammet sköts istället av ersättande Robert Malki i några veckor framöver. Nu har Soldoktorn uttalat sig om sin sommarersättare.

"Alla har rätt till sin egen åsikt"

Den omåttligt populära Soldoktorn lämnar varje sommar stora skor att fylla. Hans inslag i Nyhetsmorgon är ofta väldigt populära och smeknamnet som han fick efter att ha dykt upp rejält solbränd i sändning efter en semester på Thailand har cementerat honom som en ikonisk figur i det populära morgonprogrammet.

Annons
Mikael Sandström och Lotta Engberg
Mikael Sandström tillsammans med TV4-profilen tillika kärleken Lotta Engberg.

Förra året hoppade en annan TV4-profil in som vikarierande läkare över sommaren, nämligen Marcus Olausson som tidigare spelade muskelberget Herkules i tv-programmet Gladiatorerna.

Marcus fick under sitt inhopp erfara att man inte alltid bara får hyllningar i läkarrollen i programmet. Många tittare tyckte nämligen att han överdrev kring värmen i Sverige under ett inslag om värmeutslag.

– Det är klart att jag är mån om att det ska se bra ut, och jag tar gladeligen åt mig av konstruktiv kritik. Så jag brukar hålla ett litet öga på det, men jag lägger inte jättemycket vikt vid det, berättade Marcus då för Hänt och fortsätter:

Annons

– Sen så såg jag att det var något nu efter senast med värmeutslag. Nej men såhär, det är helt okej att tycka det. Alla har rätt till sin egen åsikt.

Marcus Olausson
Att kunna skriva upp både gladiator och läkare på sitt CV är ändå en imponerande bedrift.

"Omväxling förnöjer säkert"

Nu är det Robert Malkis tur att äntra programmet som ingår i många svenskars morgonrutiner. I ett meddelande till Hänt tidigare i sommar berättade Robert om känslorna inför sin debut i programmet.

”Det känns superkul! Hoppas jag kan leverera” skrev Robel i ett privat meddelande till tidningen.

Annons

På frågan om han varit i kontakt med Soldoktorn inför programmet och bett om några råd svarar Robert:

”Nej inga tips, jag kommer nog sätta egen prägel. Men träffar gärna honom och säger hej.”, i ett meddelande till Hänt.

Hänt har nu efter Roberts första insatser i programmet varit i kontakt med Soldoktorn som kommenterar första tiden av hans semester och Roberts inhopp.

”Jag har precis börjat med semestern som är i princip skärmfri. Dvs optimerad återhämtning. Så jag har inte ännu sett min kollega. Omväxling förnöjer säkert”skriver han i ett meddelande till Hänt.

Annons