Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Soldoktorns utbytt – ersättaren dyker plötsligt upp i tv

02 aug, 2023, 16:17 
Felicia Plåt
Soldoktorn
Mikael Sandström har gått på semester. Foto: TT

När Mikael har semester hoppar denna vikarien in!

Annons

Under sommaren behöver även Nyhetsmorgon-gänget ta lite semester. Då är det istället några vikarier som får hoppa in medan programledarna njuter av lite ledighet.

Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmenBrand logo
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Soldoktorns vikarie

En välkänd NYMO-profil är Mikael "Soldoktorn" Sandström. Han är ett återkommande inslag i det populära morgonprogrammet. Han brukar nämligen agera expert när det kommer till frågor angående hälsa. Eftersom han är en doktor med många års erfarenhet så passar han perfekt för rollen.

Annons

Men även Soldoktorn behöver lite ledigt. Då tar istället Marcus Olausson, eller "Sommardoktorn", över rodret och svarar på tittarna medicinska frågor.

Marcus Olaussen
Marcus Olaussen jobbar vanligtvis som ST-läkare. Foto: TV4

Han gjorde debut i Nyhetsmorgon som Soldoktorns sommarvikarie för två år sedan och nu har även Marcus blivit populär bland tittarna.

Senast vi såg honom var bara för några dagar sedan, i måndags för att vara exakt. Då var han på videolänk för att prata om att nya regler ska göra det lättare för homosexuella att kunna ge blod, efter som de gamla reglerna är uråldriga menar Marcus.

Annons

Därför känner du igen honom

Men det är inte bara från Nyhetsmorgon man känner igen Marcus, han har nämligen varit med i ett annat program, men inte som medicinskt expert.

Han var nämligen en av gladiatorerna i TV4:s program Gladiatorerna. Det gick ut på att vanliga svenskar utmanade muskulösa män och kvinnor i olika grenar.

Marcus Olaussen
Här var Marcus Herkules i Gladiatorerna.

2014 var Marcus en av gladiatorerna och hade smeknamnet "Herkules". Hans outfit var inspirerad av det antika Grekland vilket passade ypperligt till namnet. Man känner knappt igen honom!

Annons

Nu har han dock lagt gladiator-skorna på hyllan och jobbar enbar som ST-läkare.

Annons