Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Soraya Lavasani flyttat in hos sin svärmor – efter ohållbara situationen

09 jun, 2024, 06:00 
Soraya Lavasani
Soraya Lavasani flyttade till sin svärmor när situationen började kännas ohållbar – och nu får vi en uppdatering.
Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Vi är vana att se Soraya Lavasani, 42, ratta Nyhetsmorgon som ett proffs men självklart har programledaren ett liv utanför rutan också.

Ett liv där Soraya för några år sedan gjorde en stor förändring. Hon valde bort storstaden för mer lantliga Österåker, där hon bor med sin svärmor.

Ett upplägg Soraya då lät oss veta mer om, och nu får vi en uppdatering kring hemmet.

Därför bor Soraya med sin svärmor

Soraya och hennes make Ralph, 55, bodde först med sina två barn Bianca, snart 7, och Winston, 4, i en lägenhet söder om Stockholm. Men för två år sedan ändrades allt.

Då flyttade familjen officiellt till en enplansvilla i Österåker som Soraya, maken och barnen redan var bekanta med.

Det är ett så kallat generationsboende där Sorayas svärmor Margitta bott sedan 1994, men släkten kände att en förändring behövde ske.

Annons

Som Soraya förklarat situationen för Leva & Bo, som familjen alltså bedömde var ohållbar i längden:

– Margitta är 82, fräsch och pigg, men det är mycket att ta hand om i ett hus. Min mans bror frågade för flera år sedan om vi skulle ta över hennes hus. Då bodde vi i innerstan, men när vi fick barn längtade jag till naturen, skog och vatten.

Och natur blev det! Huset är beläget på en tomt omgiven av grönska på 1 500 kvadratmeter som rymmer pool och trädäck. Och bara fem minuter bort finns havet där familjen kan bada.

Hemmet kommer också med svärmodern Margitta alldeles intill. Hon bor numera på ett gästhus på tomten bara 30 meter från Sorayas och Ralphs hus.

Margitta, som Soraya sagt till Leva & Bo själv ritade och byggde huset med sin dåvarande make på 90-talet, har helt accepterat förändringarna som skett i hennes gamla hem.

– Margitta är fantastisk. Det har varit en process, men hon har landat i att vi tar över huset. Hon har hållit på med inredning och har väldigt god smak. Ändå har hon låtit oss göra precis som vi vill och har bara varit ett varmt stöd.

Sorayas nya uppdatering kring hemmet

Och nu får vi en underbar glimt av Sorayas liv i det relativt nya hemmet där vi får se att poolen utnyttjas nu när det blivit varmt.

I ett bildspel får vi se Soraya och Ralph umgås med vänner kring bassängen och även avnjuta lite bubbel, det råder inga tvivel om att makarna trivs bra!

Foto: Skärmdump TV4, Instagram/sorayalavasani

Annons