Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Soraya Lavasani gör bort sig i Nyhetsmorgon – produktionen tvingas rycka in

12 sep, 2023, 10:00 

Allt skedde i direktsändning.

Annons

I Nyhetsmorgon kan allt hända – det är inget nytt på taket. På vardagar sänder programledaren direktsänd morgon-tv i hela 6 timmar, så det är minst sagt en utmaning för alla inblandade.

Oftast går det felfritt – men ibland råkar programledarna tabba sig...

Här vägrar Steffo svara på känsliga frågan om kungenBrand logo
Här vägrar Steffo svara på känsliga frågan om kungen

Soraya Lavasanis pinsamma tabbe i direktsändning

Det var precis det som hände Soraya Lavasani som rattade tisdagsmorgonens sändning ihop med Martin Järborg. Klockan hade precis slagit 05:48 och den klassiska Nyhetsmorgon-vinjetten intog rutan.

När Soraya och Martin dök upp i bild var det dock en tredje person med – en person ur produktionen.

Soraya erkänner då att hon kom sent, och behövde således få på sig all teknik i direktsändning. Men hon var inte den enda. Parhästen Martin Järborg medger att även han var sen, vilket rubbade hela planeringen.

Annons

Ja, vi är många som känt den pinsamma känslan när man stapplar in på jobbet några minuter försent. Skillnaden? De flesta av oss behöver ju inte erkänna det på rikstäckande tv.

Dessutom tog tittarna det hela med ro:

"Proffs 🙌! Jag hade nog inte varit riktigt så cool 😂" Kommenterar en tittare på Instagram.

Soraya Lavasanis kamp i Nyhetsmorgon – bakom kulisserna

Ja, Soraya är onekligen ett riktigt proffs. Men vägen dit var inte helt enkel. Dessutom har Nyhetsmorgons sändningar blivit ännu längre, vilket sätter högre krav på programledarna.

– Nu har jag jobbat ganska många år på Nyhetsmorgon och jag tycker att rutiner är väldigt viktigt för mig i alla fall. Om man ska orka med det andra livet också, berättar Soraya för Svensk Damtidning.

– Man har ett liv på Nyhetsmorgon med en familj där, sen har man en familj hemma. För mig är det att äta bra, träna bra, sova. Då får jag bäst energi. Men det har jag lärt mig den hårda vägen.

Foto: TV4

Annons