Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Soraya Lavasanis svåra sorg i familjelivet: "Alltid ledsen inuti"

29 jun, 2024, 14:00 
Soraya Lavasani
TV4
Soraya Lavasani har drabbats av en svår sorg.
Annons

Soraya Lavasani och hennes trygga programledarskap är en självklar del av Nyhetsmorgon. Tittarna älskar hennes varma framtoning och smittande glädje.

Soraya Lavasanis tuffa tid: ”Lärt mig den hårda vägen”Brand logo
Soraya Lavasanis tuffa tid: ”Lärt mig den hårda vägen”

Men glädjen delar utrymme med en stor sorg i Sorayas fall.

Soraya Lavasani drabbad av familjetragedi

Soraya berättar för Hemmets journal om hur det varit att förlora mamman Ann-Sophie i cancer.

– Det går inte att förbereda sig på hur det är att förlora sin mamma. Hon var väldigt påhittig, rolig och en person som märktes i rummet. Jag saknar hennes smittande skratt. Och alla hennes goda råd, säger Soraya till tidningen.

Soraya Lavasani
Vi tänker på dig, Soraya!TV4

Man kan tala om en sann familjetragedi i det här fallet. Soraya var bara 28 år gammal när Ann-Sophie dog och inte alls redo att säga farväl.

Annons

– Sorgen finns alltid där men den ter sig på olika vis. Tiden läker inte alla sår men tiden lär oss att leva med såren och med tiden gör de lite mindre ont. Men det går knappt en dag utan att jag saknar min mamma. Jag saknar en mormor till mina barn och hade så oerhört gärna velat dela livet med henne, säger Soraya.

Soraya Lavasani: "Alltid ledsen inuti"

Sorgearbetet gick dåligt den första tiden. Soraya gick in i något som kan beskrivas som en depression.

– Jag fungerade i vardagen och kunde skratta men var alltid ledsen inuti. Länge hade jag svårt att känna äkta glädje. På inrådan av en av mina bästa vänner, Johanna, sökte jag hjälp och började gå i terapi. Det blev vändningen, berättar Soraya.

Soraya är numera betydligt stabilare, mer harmonisk. Till detta har även maken Ralph och deras två barn, Bianca och Winston, bidragit.

– Ralph kom in med ljus och kärlek i mitt liv på väldigt många sätt. Jag hade självklart upplevt kärlek i min familj, men han öppnade upp en del av mitt hjärta som jag inte hade öppnat upp för annan någon tidigare, av rädsla för att bli övergiven. Ralph gjorde så att jag vågade och det är jag så himla tacksam över. Han har visat mig vad äkta kärlek är, har Soraya sagt i en intervju med Svensk Dam.

Annons