Sorgliga sanningen om djuren i Farmen – det händer med dem efter inspelningen

07 feb, 2023, 12:30 

Efter inspelningarna av Farmen fattar kanalen ett beslut för djuren.

Annons

Programmet Farmen har gjort storslagen succé i rutan. Det verkar vara något med det spartanska bondelivet som lockar – eller så är det intrigerna som får folk att bänka sig framför tv:n...

Förutom de tappra deltagarna är ju djuren, såklart, en stor del av programmet. Men allt är inte som det ser ut.

7 saker du inte visste om Anna Brolin
7 saker du inte visste om Anna Brolin

Sanningen om djuren i Farmen – är inte som det ser ut

Det är Farmen-Wincent, eller Hans Wincent som avslöjar djurens öde efter inspelningarna. Han gjorde entre 2017, då som vikarie, men han behöll jobbet.

Recept.se Nyhetsbrev

Än idag är han på plats på det idylliska torpet för att hålla i tävlingar och coacha de vilsna deltagarna. Bland höns, getter, kossor – och katter. Det betyder naturligtvis att han har full insyn i vad som pågår bakom kulisserna.

Farmen-Wincent med en ko i Farmen
Wincent är en riktig Farmen-expert.

I en intervju med sajten Nyheter24 avslöjar han nu vad som egentligen händer med djuren. Och visst är det ett sorgligt avslöjande för den som levt i tron att de lever i ro på gården i Skillingaryd, och att vi bara får en inblick i deras vardag.

Annons

Så är det inte. Djuren är faktiskt lika nya där som deltagarna.

– De hyr vi in från olika lantbrukare. Vi hyr in eller köper in, beroende på vad det är för djur, berättar Wincent för Nyheter24.

TV4-profilen avslöjar beslutet för djuren i Farmen

Det betyder alltså att efter att vinnaren är korad, och kamerorna slocknat, så lämnar även djuren. De har ju egna riktiga hem att återvända till efter karriären i rutan, eller så är det dags för ett helt nytt äventyr.

– De som vi hyrt dom åker ju hem då till respektive gård. De som vi köpt, som katterna, det kommer alltid massa frågor om dem varje år, de hittar vi nya hem till förstås. Det är likadant om det skulle vara höns eller nåt som vi köpt, då hittar vi nya hem, avslöjar Wincent för tidningen.

Farmen leds sedan 2021 av Anna Brolin, och hade premiär år 2001 med Hans Fahlén i spetsen.

En ko i Farmen
Förhoppningvis får inte kossorna hemlängtad.

Foto: TV4

Annons