Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Splittringen mellan Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt – därför syns de inte ihop längre

18 mar, 2022, 06:00 
AvIndra Nordemar

Radarparet Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist har splittrats i Nyhetsmorgon.

Annons
5 saker du inte visste om Steffo TörnquistBrand logo
5 saker du inte visste om Steffo Törnquist

Nyhetsmorgon är ett av Sveriges populäraste program då det varje vecka både underhåller och förmedlar nyheter till hundratusentals tittare.

Storsuccén beror mycket på de uppskattade programledarna som är bland landets mest framstående tv-profiler. Och några av de som har kommit att bli en favoritduo hos tittarna är Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist.

Men nu har parhästarna inte synts tillsammans på länge, och det är många som undrar – vad har hänt?

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist splittrade i Nyhetsmorgon

Jenny och Steffo har lett Nyhetsmorgon i hela 16 år tillsammans, och vanligtvis dyker de upp i rutan på torsdags- och fredagsmorgnarna.

Men på senare tid har Jenny ersatts av TV4-kollegor som Maria Forsblom och Sofia Geite.

Annons

Jenny har i stället hoppat över till att leda programmet ensam på lördagar, men det har sin förklaring – Jenny är helt enkelt upptagen med annat för tillfället. Just nu har hon fullt upp med valåret i TV4, som kräver en hel del förberedelser och tid.

Men då och då ser vi henne vid Steffos sida, och vi får hoppas att det återgår till att bli en vana i sinom tid. Innan Steffo slutar...

Jenny och Steffo i Nyhetsmorgon 2008.

Steffos och Jennys verkliga relation – då lämnar han TV4

Steffo är en av pionjärerna på TV4. Han har varit på kanalen i över 30 år och själv menar han att pensionen är nära. Men han slutar inte förrän riksdagsvalet är över.

– Efter det är jag 67 år och då är det väl kanske läge att hitta på nåt nytt. Men min trovärdighet i den här frågan är noll, jag har sagt att jag ska sluta i tio år eller så, men jag gör ju aldrig det. Jag har alldeles för kul, har Steffo tidigare sagt till Hänt.

Annons

En stor till del i att han blivit kvar så pass länge är Jenny.

– Hade det inte varit så att jag och Jenny hade så kul i Nyhetsmorgon hade jag slutat tidigare.

– Vi täcker upp för varann, tänker oftast lika, vill alltid varann väl, och så är vi båda lika förtjusta i såväl allvar som löjligt. Vi bestämmer aldrig vem som ska säga vad, vi följer aldrig manus, det bara flyter på ändå.

Foto: TV4

Annons