Ställs mot väggen – efter bisarra beteendet i SVT

25 feb, 2023, 15:02 

Thomas G:son krävs på svar efter upptäckten.

Annons

Thomas G:son dyker alltid upp när det är dags för Melodifestivalen. Under åren har han skrivit närmare 70 Mellolåtar och har nästan blivit synonym med musiktävlingen.

Sprickan mellan Farah och Jesper – SVT tvingades ändra
Sprickan mellan Farah och Jesper – SVT tvingades ändra

Så att han är med även i år är inte någon skräll.

Däremot var det något av en skräll att se när han forslades bort av vakter i Mellopremiären, efter att ha ”kuppat” sig in i green room.

Thomas G:son förs bort av vakter inför en chockad Linda Bengtzing
Thomas G:son förs bort av vakter inför en chockad Linda Bengtzing.

Thomas G:son om kuppen: ”Så dumt”

Allt rörde sig dock om en försmak inför nästkommande program, då det var dags för G:son att välja in i Melodifestivalens Hall of Fame.

Annons

Men att det skulle bli en sån uppståndelse och förvirring efter vaktsketchen förvånade låtskrivaren med den ständigt glödheta Mellopennan.

– Det är så dumt alltihop. Jag vet inte vad jag ska säga. Det avslöjas ju nu och det blev ju en höna av en fjäder och i det här fallet är det ju kul, sa Thomas G:son till Expressen.

Thomas G:son
Thomas G:son valdes in i Melodifestivalens Hall of Fame efter den omtalade sketchen.

Loreens låt får kritik

Även i år har Thomas G:son varit med och skrivit två av låtarna i Melodifestivalen: Mariettes ”One Day” och Loreens ”Tattoo”.

Förutom att låtarna och artisterna tävlar mot varandra i deltävling 4 i Malmö, har det nu börjat spekuleras i om Loreens låt är en kopia av någon annan.

Annons

Enligt Aftonbladets Melloexpert Torbjörn Ek tycker vissa att låten är lik ABBA:s ”The winner takes it all”, medan andra tycker den liknar en låt av ukrainska Eurovision-artisten Mika Newtons från 2005.

”Några av Mika Newtons följare i sociala medier har taggat henne i inlägg om Loreens låt, men Mika har själv inte svarat något ännu. Kanske för att hon numera bor i Los Angeles, i en annan tidszon och möjligen annan värld än Eurovision-världen”, skriver Torbjörn Ek i Schlagerbloggen.

G:son slår ifrån sig kritiken

På sociala medier har vissa riktat plagiatanklagelser mot låten, vilket inte är helt ovanligt i Mellosammanhang.

När G:son möts av uppståndelsen viftar han bara bort det.

Han har nämligen aldrig hört Mika Newtons låt.

”Går nog att hitta många låtar som är lika, detta är inget som jag nånsin har hört hursomhelst”, skriver han i ett sms till Schlagerbloggen.

Loreen
Loreen gör comeback i Melodifestivalen med låten ”Tattoo”.

Foto: TT/SVT

Annons
Annons