Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stefan Löfvens kris med frun Ulla: "Kändes inte bra"

28 feb, 2022, 18:00 
Jacob Johannesson
Ulla Löfvén och Stefan Löfvén.
Ulla Löfvén och Stefan Löfvén.

I "Tillsammans med Strömstedt" berättar Stefan Löfvén om den jobbiga tiden med sin fru Ulla.

Annons
Romantiska ögonblicket mellan Stefan & Ulla Löfven fångas på film!Brand logo
Romantiska ögonblicket mellan Stefan & Ulla Löfven fångas på film!

Stefan Löfven var statsministern i nästen tio år från 2012 till 2021 då Magdalena Andersson tog över rollen. Under sin tid i den krävande rollen har han sin fru Ulla som han tidigare har hyllat.

”Min älskade Ulla. Jag vet inte hur jag ska kunna tacka dig för alla dessa år. Jag kan bara konstatera att det inte hade gått utan dig. Du har varit min trygghet i denna märkliga tillvaro", skrev Stefan Löfvén i ett Facebook-inlägg när han avgick som statsminister.

Men parets relation har inte alltid varit okomplicerad, det berättar Stefan och Ulla för Jenny och Niklas Strömstedt i TV4-programmet "Tillsammans med Strömstedt".

När Stefan och Ulla träffades hade redan Ulla en man som hon hade barn med. Under en lunch bestämde sig Stefan att berätta för för sin dåvarande kollega hur hur han egentligen kände vilket resulterade i en jobbig situation.

Stefan Löfvéns jobbiga tid med Ulla Löfvén

– Det kändes ju inte bra att vara den som tog initiativet till att en familj splittrades, det var tufft, berättar Stefan Löfven för Niklas Strömstedt i programmet.

Annons

Även för Ulla var situationen så klart jobbig som bestämde sig för att lämna sin dåvarande man för den då blivande statsministern.

– När han berättade vad han kände för mig så var min första känsla att ”jag orkar inte med att utsätta min familj för en sån här kris”, berättar Ulla Löfven.

Ulla bestämde sig för att barnen skulle fortsätta bo hon deras pappa.

– Det var jobbigt så klart. Jag kände mig som en väldigt dålig mamma. En mamma lämnar inte sina barn, säger Ulla Löfven.

Stefan Löfven säger att han kände sig som en "stor skurk", men att det var efter ett samtal med en vän som han tog det komplicerade beslutet att berätta om sina känslor för Ulla som innan de blev ett par var kolleger och vänner.

Annons