Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stefan Odelberg fick sparken från Bingolotto – uppträder nu för 66 personer i publiken

15 jun, 2023, 11:00 
Minna Sarpaneva
Bild på Stefan Odelberg som tittar in i kameran bredvid en annan bild på Stefan Odelberg och Lotta Engberg i Bingolotto
Stefan Odelberg berättar om framtiden efter Bingolotto.

TV4-profilen gör sitt sista Bingolotto-framträdande i sommar.

Annons

Stefan Odelberg, 48, har hunnit med en hel del i sin karriär. Magikern och programledaren har bland annat haft ett flertal egna shower, medverkat i Allsång på Skansen, Gokväll och sedan 2020 är han programledare för Bingolotto tillsammans med Lotta Engberg, 60.

Bingolottos programledare – minns du alla?Brand logo
Bingolottos programledare – minns du alla?

Men tidigare i våras fick vi ett tråkigt besked – Stefan Odelberg lämnar Bingolotto. Nu öppnar TV4-profilen upp sig om framtidsplanerna och känslorna om avslutet.

Stefan Odelbergs relation till kungafamiljen

Stefan Odelberg har inte bara synts i olika TV-sammanhang. Han har också haft äran att uppträda för kungafamiljen vid olika tillfällen. Däribland på prins Alexanders dop och på Victoriadagen när kronprinsessan Victoria fyllde 25.

Och Stefan fick ett minst sagt en lustigt stund tillsammans med födelsedagsbarnet – kronprinsessan matade showmannen med ett kinderägg under framträdandet.

– Jag måste vara den ende som blivit matad av kronprinsessan. Utom pojkvännerna kanske. Och barnen då. Men utöver det är jag unik, säger Stefan Odelberg till Svensk Dam i en intervju om händelsen.

Annons

Stefan Odelbergs framtidsplaner efter petningen från Bingolotto

Tre härliga år fick svenska folket tillsammans med Stefan Odelberg i Bingolotto, men nu börjar den folkkära profilens tid i programmet lida mot sitt slut.

Tidigare i vår kom beskedet att programledaren inte får förnyat kontrakt kom tidigare i år och på midsommarafton gör Stefan sitt sista framträdande i Bingolotto. Men han berättar för Expressen att han redan har börjat planera vad som kommer härnäst. Till hösten gör han en egen show.

Lotta Engberg och Stefan Odelberg tittar in i kameran och ler.
Stefan Odelberg lämnar Bingolotto. Istället kommer Daniel Norberg göra Lotta Engberg sällskap i rutan.

Han beskriver det som en rapp show, men det är en stor skillnad mot Bingolotto. Krogshowen tillåter nämligen inte mer än 66 personer i publiken.

– När jag gör uppesittarkvällen så är det runt tre miljoner som sitter och tittar. Att gå därifrån till detta är en sån jädra kontrast. Jag älskar kontraster, säger han till tidningen.

Odelberg berättar också att trots att han ser fram emot vad som komma skall så lämnar han Bingolotto med blandade känslor. Och självklart att han komme att sakna parhästen Lotta Engberg.

Annons