Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stefan Odelbergs liv efter skilsmässan från Berna – och oväntade avslöjandet om Lotta Engberg

19 jun, 2021, 07:00 
Lars Johansson
Stefan Odelbergs liv efter skilsmässan från Berna Inceoglu
Bingolotto-programledaren Stefan Odelberg och Berna Inceoglu skilde sig i fjol höst efter fem år som äkta makar.
Nu berättar TV4-profilen om sitt nya liv efter uppbrottet:
– Jag har en klar riktning utstakad och där kommer jag träffa någon som passar mig.
Annons
Så träffades Lotta Engberg & Mikael "Soldoktorn" Sandström – avslöjar allt!Brand logo
Så träffades Lotta Engberg & Mikael "Soldoktorn" Sandström – avslöjar allt!

Stefan Odelberg har efter decennium som uppskattad komiker, trollkarl och underhållare på hemmaplan i Göteborg nu fått sitt stora nationella genombrott.

Tillsammans med Lotta Engberg leder han "Bingolotto" i TV4, och hans insats hyllas av såväl tittare som kollegor och recensenter. Uppesittarkvällens publik på 2,6 miljoner svenskar talar sitt tydliga språk.

– Det är verkligen jätteroligt och jag älskar att min hjärna får arbeta i direktsändning. Där står jag med en intervju med, säg Jill Johnson, där hon blir privat samtidigt som producenten viskar i mitt öra att det är 30 sekunder kvar till Färgfemman och studiovärden ger mig någon gest för något annat. Det är häftigt, har Stefan Odelberg berättat för Göteborg Direkt och fortsatte:

– Jo, men det är ju ett kultprogram som snart firar 30 år. Tänk att de som var 7 då är 37 år nu. Det är svindlande.

Stefan Odelberg gör succé som programledare i "Bingolotto". Nu har han och hustrun Berna Inceoglu gått skilda vägar efter fem år. Ett nytt liv väntar underhållaren.

Stefan Odelberg var gift i fem år

Stefan Odelberg levde fram början av 2021 tillsammans med hustrun Berna Inceoglu. De hade då varit ett par i åtta år och gifta i fem.

Annons

Magikerns och underhållarens frieri fick stor uppmärksamhet. Det hela skedde nämligen under Vasaloppet 2015. Stefan Odelberg hade förberett rosor och ringar i sin midjeväska som skulle överräckas vid målgången. Men i Oxberg drogs repet med tre mil kvar. Han fick inte fortsätta.

Stefan Odelberg förklarade då för funktionären att han var på väg att fria och tilläts då att fortsätta. Ett par mil från må,l i Hökberg, stod Berna Inceoglu och hans föräldrar oroligt väntande.

Då gick Stefan Odelberg ned på knä och fick ett ja.

– Jag hade tänkt att göra det direkt efter målgången live i SVT. Men tyvärr hann jag inte längre än till Hökberg innan jag tvingades kliva av på grund av att det tog lite för lång tid. Därför fick jag fria där istället. Berna väntade helt ovetande vid målgången och fick höra min fråga via tv-teamet. Det var väldigt nervöst, även om jag var ganska säker på svaret. Det blev till och med ett gråtande ja, har han berättat för Hemmets Journal.

Annons

Stefan Odelberg och hustrun pratade om att skaffa barn

Paret pratade om att skaffa barn. Så blev det inte. Istället gick de skilda vägar. 20 september 2020 godkändes skilsmässoansökan vid Göteborgs tingsrätt.

– När jag har berättat det här för vänner så har många sagt att det var tråkigt att höra, men jag har sagt att det är inte alls tråkigt, det är fantastiskt. Jag och Berna har skapat så att två människor ska kunna leva sina liv enligt hur deras drömmar ser ut framåt, berättade Stefan Odelberg för Aftonbladet och fortsatte:

– Vi separerade i maj och tänkte att vi släpper banden och funderar på varsitt håll hur en framtid skulle kunna se ut utan att man klagar på hur den andra är. Vi kom efter några månader fram till att vi älskar varandra, men på den nivån att det är dags att se om det kan bli ännu bättre på ett annat sätt.

Stefan Oldelberg har bara gott att säga om sin ex-fru:

– Vi var tillsammans i drygt åtta år och gifta i fem. Jag ångrar ingenting, det har varit en fantastisk tid och Berna är underbar på alla sätt och vis. En av hennes finaste sidor är att hon har stöttat mig i jobbet i vått och torrt. Tänk om hon kan träffa någon som passar henne ännu bättre, det är coolt att känna så. Det största man kan göra är att ge en annan människa frihet, sa han vidare till Aftonbladet.

Stefan Odelberg har alltid varit en spjuver. Här lyckas han få kronprinsessan att mata honom med Kinderägg under Victoriadagen.

Stefan Odelberg hjälpte ex-hustrun köpa ny lägenhet

Magikern hjälpte till och med som stöd när hans forna hustru köpte ny lägenhet.

Annons

– Om man säger så här, kärleken fanns, men gnistan fanns inte, det var dåligt med ”sparkle”. Lågan fanns, men inte tomteblosset.

Nu är Stefan Odelberg singel. Men något utsvävande leverne via dejtingappar är det inte tal om enligt underhållaren själv.

– Jag kommer aldrig hamna på Tinder, relationer jag får vill jag skapa på ett djupare plan, men det är självklart att jag vill träffa någon. Just nu är jag jättenöjd som livet ser ut, jag lär mig just nu hur jag vill leva. Jag har en klar riktning utstakad och där kommer jag träffa någon som passar mig, har han sagt till Aftonbladet.

Efter skilsmässan har Stefan Odelberg satsat helhjärtat på jobbet. Något som lett till att han odlat en fin relation till sin programledarkollega Lotta Engberg. De båda kan inte låta bli att hylla varandra.

– Det är faktiskt både och. Jag tyckte det var skithäftigt när hon pratade i en intervju om mig och sa att ”man känner sig så trygg med honom vid sin sida för man vet att han klarar sig i alla situationer. Han kommer inte bli nervös eller tappa ordet, och kommer jag bli det då finns han och backar upp”. Då tänkte jag att ”shit jag är ju också etablerad”. Det är ju lätt att se ner på sig själv eller sätta sig själv lägre än andra, har Stefan Odelberg sagt till Hänt.

Annons

Stefan Odelbergs stöttas av Lotta Engberg

– Det finns väldigt många kända personer som tror att de är mer än vad de är och det är väldigt jobbigt att som nykomling komma in och göra ett av Sveriges största tv-program. Det hade kunnat vara en pina att göra det tillsammans med en programledarkollega som inte är en kompis helt enkelt. Som är lite ”du ska inte komma hit och tro du att du är någon”.

– Men Lotta är precis tvärtom. Hon är som ett kinderägg. Hon är mamma, min mormor och min sambo i samma person. Så känns det att vara med Lotta.

Nu återstår att se vem som nästa gång fångar den populäre programledarens hjärta. Stefan Odelberg brukar ju vara bra på att kasta in lite magi i handlingen, så det löser sig säkert med den saken.

Foto: TT

Annons