Steffo om att ta över Efter fem – efter 22 år i Nyhetsmorgon!

Steffo om att ta över Efter fem – efter 22 år i Nyhetsmorgon!

Foto: TV4/Instagram
Nu berättar Steffo för Svensk Damtidning om känslorna.
5 saker du inte visste om Steffo Törnquist
0:43

Efter reklamen: 5 saker du inte visste om Steffo Törnquist

(0:43)

Slå på ljud

Få personer är så plikttrogna som Nyhetsmorgon-favoriten Steffo Törnquist. Han tågade in i studion år 2000, och har sedan dess figurerat i rutan med sin avslappnade och egensinnade stil.

Men nu har han trappat ner på timmarna i rutan – och kanske väntar det en annan tv-debut runt hörnet? Nja, förmodligen inte, men Svensk Damtidning har pratat med veteranen om framtiden i rutan.

Se bilderna: Märkliga scener med Malou i TV4 – gör saker tittarna inte borde få se

Har funderat på att lämna

Att 22 år sätter sina spår, råder det ingen tvekan om. Tidigare i år meddelade Steffo att han går ner i tid i Nyhetsmorgon för att orka med. 67-åringen är ju faktiskt i pensionsålder.

Men han kastar inte in handduken riktigt än, även fast framtiden är högst oviss.

– Vi skrev ett avtal här, för jag vet ju inte. Jag fyller 67 snart, och inte fan vet jag om jag orkar ett eller två, eller tre eller fyra, eller fem år. Jag kan komma ur engagemanget på ganska kort tid, säger han till Svensk Damtidning.

Han väntar in sin hustru Caroline Törnquist, 62, som arbetar som familjerättsjurist, och fortsätter med Nyhetsmorgon-sändningarna tills hennes pension är kommer.

Steffo Törnquist med frun Caroline Törnquist

Steffo och frun Caroline.

Karin Törnblom/TT

Men har det hänt att han funderat på lämna tidigare? Ja, oftare än man kan tro.

– Ungefär varje morgon när jag vaknar. Den enda nackdelen med det programmet är tiderna. Det är för jävla jobbigt att gå upp fyra på morgonen, säger Steffo.

Leif GW plötsligt i tårar i direktsändning – efter Jenny Strömstedts drag

Orden om Efter fem

Inte heller har han vant sig vid de tidiga mornarna, trots att han tvingats upp i ottan i över två decennier.

– Däremot vänjer kroppen sig lite, och det är inte bra, för det innebär att dagen därpå när jag är ledig så vaknar jag klockan fyra och tror att jag ska jobba och är klarvaken. Så sömnen har ju blivit lidande förstås.

Men på samma kanal finns det ju ett program som är snarlikt Nyhetsmorgon, med det lilla undantaget att det sänds efter klockan fem istället.

Svensk Dam frågade Steffo hur tankarna går kring att axla Efter fem istället – efter alla år på Nyhetsmorgon.

– Jag tycker Efter hem har blivit ett väldigt bra program, och dom klarar sig alldeles utmärkt utan mig, konstaterar Steffo först. Men helt osannolikt verkar det inte vara:

– Det är väl ett tänkbart program, om man nu ska fundera på andra program så tycker jag att Efter fem är bra. Det påminner ju väldigt mycket om Nyhetsmorgon, det är samma idé i hög grad, och så har man hittat lite twister på grejer. Jag tycker dom gör ett jättebra jobb, säger Steffo om sina kollegor på TV4.

Foto: TT/TV4