Steffo Törnquist avslöjar sina affärsplaner – beslutet efter tiden i Nyhetsmorgon

04 aug, 2022, 10:00 
AvSimon Holm Stålhand

En sann mångsysslare.

Annons

Allas favoritprogramledare, Steffo Törnquist är en man med många strängar på sin lyra. Han syns inte bara i Nyhetsmorgons sändningar, han är även delägare och styrelseordförande i Knistad i Skövde AB. Det har han varit sedan 2019.

Knistad är ett populärt turistmål och ligger i Skövde. Herrgården är minst sagt välbesökt. Där kan du njuta av god mat och även en fin golfbana som ligger i närheten. En natt på herrgården kostar, enligt hotellsajten booking.com, 1500 kronor! Men enligt recensionerna ska det vara värt prislappen.

Steffo har själv varit tydlig med att han kommer gå ner i tid och jobba mindre på Nyhetsmorgon.

"Tanken med att gå ner till en sändning i veckan är att jag ska orka, helst i några år till. Varje sändning är ett marathon och jag är ju inte 25 längre. Och jag väntar med pensionering tills min fru Carro slutar jobba, hon är några år yngre och har kul med sitt juristande", skrev han i ett sms till Svensk Damtidning tidigare.

Annons

Där berättade han också vad han kommer att göra med all tid som blir över.

"Att fylla tiden blir noll problem, det ska skrivas böcker, jagas, golfas, rökas cigarr och så är Knistad Herrgård (där jag är ordförande o delägare) inne i en kul och expanderande fas", skrev han till Svensk Damtidning.

Steffos planer för herrgården

Men precis som alla andra i branschen så påverkades Knistad herrgård av pandemin som härjade i över två år. Nu när allt börjar närma sig det normala igen så ser Steffo Törnquist fram emot att utveckla herrgården.

– I två år har jag och patron (huvudägaren Dan Persson) pratat om hur vi ska klara oss genom pandemin vilket vi lyckats bra med. Vi har kunnat behålla vår personal och i år ser siffrorna bra ut igen. Nu pratar vi istället om att fortsätta med våra visioner för framtiden, säger Steffo Törnquist till Skaraborgs Allehanda.

Duons visioner har tvingats till att stå på paus under pandemin, men Steffo Törnquist menar på att planerna snart kommer att bli verklighet. Fler bostäder i området och utvecklingen av herrgården finns kvar. Nu funderar de främst på en spaanläggning.

Annons

– Spasatsningen är förberedd, men vi tittar på finansieringen och hur vi ska lösa den.

Så om man har vägarna förbi Knistad så är det kanske värt det att ta en liten avstickare och ta en god drink i herrgården!

Annons