Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Profilens mardröm som förändrade allt: "Minns ingenting"

02 aug, 2022, 21:07 
AvIbraheem Alsalman

Vilken mardröm!

Annons
Jill Johnson avslöjar – så träffade hon kärleken MattiasBrand logo
Jill Johnson avslöjar – så träffade hon kärleken Mattias

Carina Bergfeldt har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Den svenska journalisten och författaren inledde resan på Aftonbladets nyhetsredaktion 2006 och var kvar till 2016 då hon värvades av SVT. Väl där var hon USA-korrespondent i Washington D.C där hon bevakade framför allt forne presidenten Donald Trump.

2020 tog Bergfeldt beslutet att flytta tillbaka till Sverige för att fortsätta karriären på hemmaplan.

När Fredrik Skavlan meddelade att han skulle sluta fick Carina det ärofyllda uppdraget att ta över – vilket då blev talkshowen "Carina Bergfeldt" som hade premiär 2021 under bästa sändningstid i SVT.

Programmet blev en rejäl tittarsuccé och blev därför förnyat med en ny säsong. Med andra säsongen kommer hon intervjua och gå på djupet med flera folkkära svenska profiler.

Annons

Bergfeldts mardröm som förändrade allt

Nu tar Carina Bergfeldt nästa steg och meddelar att hon kommer skriva en bok tillsammans med författaren och nära vännen Sofie Sarenbrant. Romanen handlar helt enkelt om en dröm som Bergfeldt hade för några månader sedan och som nu alltså ska bli en berättelse.

– Sedan vaknar jag och minns ingenting, absolut ingenting. Vi hade en helt fantastik story. Sen ringade jag Sofie och sa att vi kan ha gått miste om historiens bästa bok. Vi skrattade åt den här boken som aldrig blev av, säger Carina Bergfeldt i TV4 Nyhetsmorgon.

– Jag kände att jag gick miste om något när jag la på. Så jag ringde tillbaka och sa till Carina att vi bokar en resa, nu kör vi!, säger Sofie Sarenbrant.

Därefter bokade väninnorna en resa till Rhodos där de spenderade en hel vecka för att skriva manus. Och nu ska boken bli verklighet och tanken är att den ska släppas om drygt ett år.

– Nu delar vi en värld som är jättespännande. De bästa dagarna den här sommaren har varit när det var regn, för då kunde vi sitta inne och skriva, säger Bergfeldt.

Annons