Steffo Törnquist i öppet bråk – här konfronteras han av SVT-programledaren i sändning

09 mar, 2023, 11:00 

Nyhetsmorgon-stjärnan Steffo Törnquist befinner sig mitt i en konflikt. Anledningen? Han har gett sig på konkurrenterna på SVT.

Annons

Steffo Törnquist är inte rädd för att säga vad han tycker. Med över 20 år i rutan bakom sig har han inga problem med att sticka ut hakan – men det är inte alltid han kan göra det utan att bli ifrågasatt.

Under torsdagen gjorde hans vassa tunga så att han fann sig i SVTs sändning av Morgonstudion, och inte hans trygga Nyhetsmorgon. Här ställs Steffo till svars.

Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Steffo Törnquists diss mot SVT

Vad är det då för "konflikt" som Steffo nu befinner sig mitt i? Jo, det hela startade efter en hård pik mot konkurrenterna på Morgonstudion, SVTs motsvarighet av hans älskade Nyhetsmorgon på TV4.

Steffo fick frågan av Aftonbladet om vad som är hemligheten bakom Nymos framgång:

– Det hjälper också till att SVT är så tråkiga. Det hade varit roligare med lite mer konkurrens så att vi behövde stå på tårna och utveckla oss mer. Nu finns det en risk att vi blir en fat cat och det är inte bra.

Annons

Det går visserligen inte att förneka att det finns en viss skillnad i tonaliteten på de bägge programmet. I Nyhetsmorgon skrapar man triss och tänder eld på ostbågar – en nästintill otänkbar scen i den mer sobra Morgonstudion.

Steffo Törnquist konfronteras av SVTs programledare

När Morgonstudions programledare Pelle Nilsson och Alex Letic i godan ro slog upp tidningen på väg till jobbet i Stockholmsnatten möttes de av en smärre chock – Steffos utspel.

Pelle Nilsson och Alex Letic med en tidning i handen i Morgonstudion

Och de beslutade sig för att agera direkt.

– Jag sitter här med Aftonbladet, och har läst en grej som gör mig lite upprörd, säger Alex Letic med glimten i ögat och kopplar upp Steffo på länk.

Han går rakt på sak.

– Du Steffo, varför hatar du oss?

– Nej, jag hatar er inte. Jag tycker det är toppen att ni är så tråkiga, skojar Steffo.

Annons

Samtalet fortgår och Steffo säger att han tycker att konkurrenterna tacklar situationen bra, att de gör rätt i att ringa upp honom.

Programledaren Pelle frågar om det inte bara är bra att tittarna får välja mellan trisskrap, travhästar, och Morgonstudion. Steffo ger återigen ett syrligt svar.

– Jo det är perfekt. Ett tråkigt och ett kul. Nä, ni gör ett mycket bra jobb under förutsättningarna. Men jag tänker inte ge några tips, ni är ändå fienden.

Pelle Nilsson och Alex Letic i Morgonstudion intervjuar Steffo Törnquist på länk

Alex Letics kaxiga svar efter Steffo Törnquists pik

Det bör nämnas att stämningen tre "fienden" emellan är alltjämt god. Framför kameran är det åtminstone tydligt att alla parter gett sig in i "bråket" med glimten i ögat – det fnissas vilt.

Steffo Törnquist viker sig till sist och ger dessutom gänget på Morgonstudion ett råd, för att inte vara så tråkiga, som han tycker.

Annons

– Jag kan ge er ett generellt råd. Fast egentligen tycker jag att ni är ganska bra. Det är väldigt vanligt inom vår yrkeskår att man tror att om man är allvarlig så är man också seriös, så är det inte. Man kan vara lättsam och trevlig men ändå vara seriös. Om ni drar ut pinnen tror jag också det kan bli bättre, avslutar han kaxigt.

–Då tar vi och kopplar bort Steffo Törnquist omedelbart, säger Alex Letic skrattande.

Foto: TV4/SVT

Annons