Steffo Törnquists framtidsbesked – kan lämna TV4 efter mångmiljonsuccén

Steffo Törnquists framtidsbesked – kan lämna TV4 efter mångmiljonsuccén

Steffo Törnquists ekonomiska framgångar, utanför Nyhetsmorgon, kan innebära att slutet i tv-rutan är nära för TV4-profilen.

Här är Sveriges 5 rikaste!
Slå på ljud

I de flestas ögon är Steffo Törnquist Nyhetsmorgon-veteranen som ofta drar till med ett och ett annat skämt. Men hans karriär började på en helt annan väg.

Steffo växte upp i Östergötland och är utbildad idrottslärare, en bakgrund som han anammar än i dag. TV4-profilen njuter gärna av livets goda, men samtidigt set han till att det finns en balans i livet.

– Jag njutningsdricker och röker cigarr, men berusad blir jag inte och en cigarett skulle jag aldrig röka. Jag går på gym och tränar, spelar golf så ofta jag hinner och älskar att vara ute i naturen, säger han i en intervju med ICA-kuriren.

Steffo Törnquists liv som livsnjutare "Om man kan"

Tillsammans med hustrun Caroline Törnquist bor han i en våning på Östermalm, och där lagas det ofta finfin mat om kvällarna, vilket Steffo mer än gärna står för.

Den stora passionen för mat och dryck har han fått från sin morfar.

– Morfar var allt utom en ”lagom-person”, han var en livsnjutare. Det är absolut därifrån jag har fått min aptit på livets goda. Det finns ingen anledning att inte äta och dricka gott, om man kan. Det handlar om ett intresse för bra råvaror och goda smaker, och det har jag, berättar Steffo.

LÄS MER: Steffo Törnquists framtidsbesked – då lämnar han Nyhetsmorgon

Steffo Törnquists miljonsuccé – kan lämna TV4 när han vill

Men smakar det så kostar det. Att kunna lägga en större summa pengar på påkostade råvaror är en lyx som alla inte har, men den möjligheten har definitivt Steffo och Caroline.

Vid sidan av jobbet som programledare skriver Steffo böcker som dragit en hel del. Dessutom driver han ett aktiebolag som "äger lite olika saker", med svindlande 40 miljoner kronor i tillgångar.

Till Expressen menar tv-profilen att han skulle kunna lämna TV4 om han vill, när han vill, utan att det skulle drabba honom ekonomiskt.

– Det är en frihet som jag har manövrerat mig till, och den är mer värd än något annat. Det handlar inte bara om att hota om att avbryta ett projekt eller säga upp ett avtal, utan om att jag har svårt för att bli styrd. Jag vill göra som jag vill, och nu har jag råd att säga: ”nu skiter jag i det här”.

Foto: TT

LÄS MER: Steffo Törnquists vädjan – vill byta ut Jenny Strömstedt efter missförståndet

LÄS MER: Tittarnas ilska efter Nyhetsmorgon: "Totalt sinnessjukt"

LÄS MER: Jenny Strömstedt ryter ifrån – efter Steffo Törnquists beteende i direktsändning