Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Steffo Törnquist och Jesper Börjesson återförenade – underbara beskedet till Nyhetsmorgon-tittarna!

25 aug, 2023, 05:30 

Nu kommer vännerna med ett besked.

Annons

Steffo Törnquist och Jesper Börjesson är två vänner, tillika före detta kollegor. Efter 25 år på kanalen lämnade Jesper sin tjänst på TV4 år 2020, för nya äventyr.

Men som han är saknad i rutan av tv-tittarna. Nu har Steffo ett besked om Jesper och Nyhetsmorgon.

Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmenBrand logo
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Därför lämnade Jesper Börjesson Nyhetsmorgon

Jesper Börjesson började som reporter på TV4, och jobbade sig sedan upp till programledare. Vid sin sida hade han i slutet parhästen Soraya Lavasani, och det var ett tårfyllt avsked som sändes ut i rutan hans sista sändning.

Annons
Soraya Lavasani och Jesper Börjesson i Nyhetsmorgon under sista sändningen
Ett känslosamt avsked.

Men nya äventyr lockade, och Jesper fick jobb på teknikföretaget Reijers där han är kvar än idag.

Han har tidigare beskrivit sin roll som en "rektor", med den huvudsakliga uppgiften att inspirera företagets teknikkonsulter – bland annat med det han kan bäst, spännande intervjuer.

Tanken om att byta bana väcktes faktiskt på hans gamla arbetsplats, även om det var en lång process att slå slag i saken.

– När jag och Soraya satt här en morgon tidigt i höstas, så var det en gäst som listade de hetaste arbetsplatserna bland unga, och då sa den här människan att i teknikkonsult-firmor: där har vi framtiden. För där vill man vara med och bygga Sverige. Och det minns jag, det bara satt kvar här, säger Jesper och pekar på hjärnan, har Jesper sagt när han gästade Nyhetsmorgon.

Annons

Jesper Börjesson och Steffo Törnquist återförenade

  • Nästan varje gång Jesper uppdaterar på Instagram är hans trogna skara följare där och påminner honom om att han är saknad i rutan. Själv har han inte gett något besked om en eventuell comeback, men på Instagram postar han nu en bild från ett möte med veteranen Steffo – när kamerorna inte rullade.

Det skedde av en slump, när han var ute och åt med en annan tidigare Nyhetsmorgon-medarbetare. Steffo delar själv bilden på sin Instagram, och ger ett besked om Jespers känslor kring programmet:

– Kan meddela alla NyMo-tittare att Jesper är i fin form och saknar er.

Vilket underbart besked att höra!

Foto: TV4

Annons