Jesper Börjesson försvann från rutan helt – efter händelsen med kollegan

Jesper Börjesson försvann från rutan helt – efter händelsen med kollegan

Foto: TV4/TT

Nu berättar han om händelsen som startade allt.

Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen
1:9

Efter reklamen: Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

(1:9)

Slå på ljud

Under Nyhetsmorgons 30 år i rutan har många ansikten kommit och gått, men en sak har de gemensamt: avtrycket de lämnat i rutan.

En av de mest omtyckta forna programledarna är Jesper Börjesson, som efter 25 år tackade för sig och gav sig ut på nya uppdrag. Många har undrat varför han lämnade, och det har han faktiskt berättat en gång.

Jenny Strömstedt hyllas efter markeringen inför Steffo i sändning: "Har aldrig hänt"

Gästades av topp-politikern

Att Jesper Börjesson plötsligt sa adjö till kollegorna och tv-tittarna kom för många som en chock. Istället väntade nya äventyr, fortfarande i den trygga rollen som programledare, men i ett helt annat sammanhang.

Han jobbar på teknikföretaget Rejlers, och har tidigare beskrivit sin roll som en "rektor", med den huvudsakliga uppgiften att inspirera företagets teknikkonsulter.

På företagets Youtube-kanal slår han sig ner i en soffa, precis som i Nyhetsmorgon, och intervjuar personer som på olika vis är relevanta i sammanhanget. Och det är inga små namn som hittills dykt upp framför Nymo-veteranen. Topp-politikerna Margot Wallström och Anna Kinberg Batra är bara två av namnen!

Jesper Börjesson

Från framför en kamera, till en annan.

Olle Sporrong/Expressen/TT

Klart: Nyhetsmorgon-stjärnan lämnar programmet – bekräftar avhoppet

Händelsen med Soraya utlöste allt

Men att lämna ett jobb som funnits där i 25 år kräver mod – och ett lockande erbjudande. Båda delar hade Jesper Börjesson på plats när han 2020 bestämde sig för att testa sina vingar på nytt.

När han fyra månader efter avhoppade återvände till Nyhetsmorgon, men som gäst, berättade han om vad som kickade igång kugghjulen i hjärnan.

– När jag och Soraya satt här en morgon tidigt i höstas, så var det en gäst som listade de hetaste arbetsplatserna bland unga, och då sa den här människan att i teknikkonsult-firmor: där har vi framtiden. För där vill man vara med och bygga Sverige. Och det minns jag, det bara satt kvar här, säger Jesper och pekar på hjärnan.

– Det låter ju ascoolt, det skulle jag vara med och göra, och sen blev det så.

Det verkar alltså ha varit startskottet för hans avhopp, även om det var ett svårt beslut.

– Men det är klart att det var en process, det var inget jag bestämde mig för på fem minuter, säger han.

Foto: TT/TV4