Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jenny Strömstedt hyllas efter markeringen inför Steffo i sändning: "Har aldrig hänt"

08 okt, 2022, 21:35 

Det var många som reagerade starkt.

Annons
5 saker du inte visste om Jenny Strömstedt!Brand logo
5 saker du inte visste om Jenny Strömstedt!

Jenny Strömstedt är en av våra mest populära journalister. Hon lyckas balansera det lättsamma och alldagliga snacket i Nyhetsmorgon med allvarliga känslosamma samtal på ett sällan skådat vis.

Och trots alla år i rutan visar hon att hon fortfarande kan chocka – vilket var precis vad hon gjorde.

Återvänder till programmet

Det är få program som lyckats håva in så många kunniga och omtyckta profiler i ett och samma sammanhang som Nyhetsmorgon. Tillsammans har journalisterna i rutan otaliga år av erfarenhet att skryta med!

Som om det inte kunde bli vassare, gör Malou von Sivers gänget sällskap i höst. Det kunde Svensk Dam avslöja under veckan. Malou är van vid morgon-tv, ända sedan 2006 förgyllde hon mornarna i rutan efter klockan tio.

Malou efter tio sände sitt sista avsnitt den 10:e maj, och lämnade då utrymme för en förlängning av Nyhetsmorgon som träder i kraft på måndag. Då sänds programmet mellan 05:45-12.00 måndagar till fredagar.

Annons

Uppmärksammade draget i sändning

Lördagens avsnitt ledde Jenny Strömstedt på egen hand, och hon gästade Sofia Geite och Steffo Törnquist på fredagsmorgonen för att berätta lite om det stundande programmet.

Under morgonen hade det flitigt rapporterats om ett rejält trafikkaos i Stockholm, orsakat av att Norra länken var avstängd. Det fick Jenny surt smaka på, och halkade in i studion med nöd och näppe. Hon berättade att hon fastnat i trafiken, och att hon inte hunnit sminka sig, men fortsatte sedan med det hon var där för.

Men det gick inte tittarna obemärkt förbi. Att Jenny valde att visa sig i rikstäckande TV utan smink, istället för att hoppa över sin medverkan eftersom hon blev sen.

Även om Jenny kanske inte menade att göra en poäng av att dyka upp avsminkad, blev det helt klart en tydlig markering om att det går precis lika bra att vara lite extra sminkad – som att välja att visa sig utan. Och tittarna älskade det!

Jenny Strömstedt

Lyssna bara på denna hyllningskör i Nyhetsmorgons olika kommentarsfält:

"Jenny Strömstedt var helt osminkad i morgonens Nyhetsmorgon, jag är så larvigt glad över det. Sån lycka att få se en osminkad nuna i tv, det har aldrig hänt, GW åt på tv nyss och nu detta. Progressivt!"

Helt underbart att se att Jenny Strömstedt var osminkad i Nyhetsmorgon. Så vacker så stark, riktigt inspirerande"

"Härligt att få se en osminkad Jenny i rutan. Mer sånt behövs i den här utseendefixerade världen"

"Toppen Jenny! Noll smink!"

Foto: TV4

Annons