Steffo Törnquist tappar hakan i direktsändning – efter kollegans intima kommentar

Under Nyhetsmorgon kan tittarna vänta sig både högt och lågt. Men denna sändning bjöd på något alldeles extra, med Steffo Törnquist och Maria Forsblom i spetsen.
Slå på ljud

Steffo Törnquist har varit en del av Nyhetsmorgon i över 16 år, och under sin karriär har han blivit känd för att var mer av det "lättsamma" slaget. I dag är han en av Sveriges mest uppskattade tv-profiler, troligtvis beror det mycket på att han ofta bjuder på sig själv.

Under torsdagens sändning av nyhetsprogrammet var det inga mindre än just Steffo och Maria Forsblom som ledde de morgonpigga tittarna genom en rofylld stund.

När gästerna för dagen delat med sig av ett något tyngre ämne väljer programledarduon att liva upp stämningen.

Frågan i Nyhetsmorgon – "Vad skulle du göra din sista minut?"

På plats i studion befann sig skådespelarna Shanti Roney och Ingela Olsson, som var där för att berätta om den nya teaterföreställningen ”Den yttersta minuten”.

LÄS MER: Steffo Törnquists framtidsbesked – då lämnar han Nyhetsmorgon

Idén till projektek ska ha skapats genom att alla skådespelare på Dramaten fått frågan: ”Om du bara hade en sista minut kvar att agera på Dramatens stora scen när teatern åter öppnar – vad skulle du då välja att framföra?”.

En inte helt lätt fråga att besvara.

– Vi är inte klara än, vi håller fortfarande på och ändrar och fixar. Det är en väldig blandning av att någon bara vill att det ska vara kul, någon som blir väldigt existensiell och några handlar om den tid vi lever i. Det är väl utgångspunkten för den här minuten och vad det drar igång för tankar och idéer, säger Shanti Roney.

Steffo Törnquist och Maria Forsblom lättar på stämningen

Ämnet satte även i gång tankarna hos Maria och Steffo, som började fundera på vad de själva skulle vilja göra med deras absolut sista tid i livet – eller innan reklampaus?

– Om du fick nu de sista tio sekunderna, vad skulle du göra av dem då?, frågar Steffo sin kollega.

Maria kan inte hålla sig för att dra till med ett skämt, och svaret lättar minst sagt upp stämningen i studion.

– Vet du vad det var som jag först tänkte? Kyssa dig! Men det ska jag inte göra, säger hon medan skrattet börjar bubbla upp.

Steffo tappar hakan och ger ett kaxigt gensvar.

– Det ska jag säga, tar mer än bara tio sekunder.

Foto: TV4

LÄS MER: Drottning Silvias chock efter kungens beteende på skandalfesten

LÄS MER: Zlatans hemliga livsförändring – utan Helena Seger

LÄS MER: Pernilla Wahlgren i stort husbråk: "Jag orkar inte mer"