Drottning Silvias chock efter kungens beteende på skandalfesten

Drottning Silvias chock efter kungens beteende på skandalfesten

Kungens påhitt under en festkväll var inte det lämpligaste beteendet i drottning Silvias mening!
För Sverige i tiden! Här tillträder kungen tronen – 27 år gammal
Slå på ljud

Att kung Carl Gustaf har haft en del busiga dagar under sin tid som statschef är ingen hemlighet, bland annat blottades några av de vilda festkvällarna i skandalboken "Den motvillige monarken" från 2010 .

Men när kungabarnens kusin Gustaf Magnusson, 46, tog studenten, var det drottning Silvia som fick smaka på kungens hyss.

Drottning Silvias chock - mitt i natten

Kungens syster prinsessan Christina ställde till med en storslagen fest för att fira att hennes äldste son tagit sig igenom gymnasieåren. Kalaset ägde rum på Saxå bruk, en herrgård som än i dag ägs av kungavännen och matprofilen Carl Jan Granqvist.

I en intervju med Hänt i Veckan har krögaren berättat om den påkostade och händelserika studentmiddagen. Enligt honom var höjdpunkten under kvällen troligtvis när kungen bestämde sig för att busa till det lite extra, något som fick många att vika sig av skratt – men inte drottningen.

LÄS MER: Sprickan mellan kungen och bästa vännen: "Tagit helt avstånd"

En bit in på kvällen tackade drottningen för sig och gick upp till sitt rum för en god natts sömn. Men kungen hade andra planer.

Kungens vilda bus under studentfesten

Kungen och andra festsugna gäster fortsatte festligheterna ända in på småtimmarna, och det var då som kungen kom på en genial idé – tyckte han då.

– Han klättrade upp på en brandstege och skulle blåsa trumpet för drottningen som hade gått och lagt sig. Han fick liv i trumpeten och rullgardinen åkte upp. Ut tittade en förvånad SÄPO-vakt. Drottningen hade gått och lagt sig i ett annat rum..., har Carl Jan berättat för Hänt i Veckan.

"Dagen efter" var kanske inte lika roande, i alla fall inte för kungen. Medan de andra gästerna skämtsamt pikade om gårdagens bravader fick kungen hålla minen under frukosten. Drottningen tyckte nämligen inte att han hade agerat lämpligt!

Foto: TT

LÄS MER: Kungaparet på festmingel – se bilderna från Drottningholm!

LÄS MER: Utspelet mitt framför kronprinsessan Victoria: "Måste be om ursäkt"

LÄS MER: Intensiva skilsmässorykten: ”Charlene lämnar Albert – letar hus i Johannesburg”