Steffos mardröm inträffade i direktsändning – känslorna tittarna inte fick se: "Otroligt smärtsamt"

21 maj, 2022, 09:00 
Steffo Törnquist

Nu berättar Steffo Törnquist om känslorna bakom händelsen i Nyhetsmorgon.

Annons

Man kan inte kalla Steffo Törnquist för en rookie i rutan – tvärtom. I hela tjugo år har vi sett honom i Nyhetsmorgon, och en mer van programledare får man leta länge efter.

Men ibland går saker och ting snett, och även om vi hemma i sofforna inte märker det, blir det oerhört jobbigt för Steffo själv. Nu berättar han om det tittarna inte får se.

Steffo bryter ihop i sändning

Ja, när man sänder live varje vecka i tjugo år, vore det nästintill knäppt om det aldrig gick fel, även för en rutinerad räv som Steffo Törnquist. Han är ju faktiskt inte mer än bara människa.

Recept.se Nyhetsbrev

Senast förra veckan hände det att sändningen tog en oväntad vändning. När Relationsakuten är på plats i studion och kollegan Sofia Geite läser upp ett relationsdilemma för panelen brister det för Steffo.

– ”När min man borstar sina tänder så låter det som han ska kräkas. Jag tror han använder borsten i gommen, så att det kan reta kräkreflexen och därmed hostar och fräser snor och slem som han spottar ut i handfatet”, läser hon upp, och Steffo börjar omedelbart att fnissa.

Annons

Han har svårt att återhämta sig – och brister till och med ut i tårar, och fortsätter skratta under hela inslaget!

"Mardröm"

Sådana dråpliga händelser ger ju oss hemma i tv-sofforna ett gott skratt, det är svårt att hålla sig när Steffo fullständigt tappar det! Men det visar sig att Steffo själv känner raka motsatsen – det är hans mardröm att det som hände, ska inträffa.

– Det är ju otroligt smärtsamt när man är i pensionsåldern och hyggligt välutbildad med olika universitetsexamen, att sitta där som en jävla fåntratt och garva, säger han till Expresssen.

– Det får ju inte ske egentligen. Jag fattar att det är härligt att titta på, men för mig är det en mardröm. Det sitter en vuxen människa i ett viktigt program och ska leda det och försöka säga halvkloka saker, och så bara går det åt helvete. Men det är som det är, avslutar Steffo.

Ja, visst är det jobbigt när saker inte går enligt plan, men Steffo kan trösta sig med att många tycker det är väldigt roligt när det blir lite tokigt!

Foto: TV4

Annons