Stenmarks dotter om känsliga TV4-bilderna: "Gillade det inte"

06 feb, 2023, 20:00 
Ingemar Stenmark
Ingemar Stenmark har erkänt att dottern Iza inte var helt nöjd med det som visades upp i TV4.
Annons
6 oförglömliga citat av Ingemar Stenmark!
6 oförglömliga citat av Ingemar Stenmark!

Ingemar Stenmark är en omistlig del av den svenska folksjälen. Han är en av våra mest framgångsrika och folkkära idrottare genom tiderna. Faktum är att 66-åringen fortfarande innehar rekordet i antal världscupssegrar – trots att han varit pensionerad från skidbackarna i decennier.

Men hans totala fokus på karriären kom med ett högt pris. I en intervju med Expressen har Ingemar själv medgett att dottern Nathalie, 39, blev lidande när skidbacken kom först i alla lägen.

– Med Nathalie, som är äldst, då höll jag på att tävla, så jag var nog ingen riktigt bra pappa då, sa Ingemar i intervjun.

Ingemar Stenmark om dottern Iza – och tv-bilderna hon inte gillade

Men i dokumentärserien ”Sagan Stenmark" fick vi äntligen se familjefadern Ingemar. Hans hustru Tarja och deras gemensamma dotter Iza dök upp i bild, vilket säkert förvånade många. Stenmarks är inga Wahlgrens direkt; rampljuset är inget de har sökt sig till.

Annons

Därför var det högst motvilligt som de satte sig framför TV4:s kameror.

– De var mindre roade. Min dotter Iza, hon gillade inte det. Men hon kanske kommer tycka om det om tio år, när hon får lite distans till det hela, säger Ingemar i en ny intervju med Expressen.

Ingemar har betydligt mer tv-vana än sina familjemedlemmar, av naturliga skäl. Ändå blev han nervös inför inspelningen av dokumentären.

"Skönt att ha gjort bort den"

Ingemar Stenmark
Varken Ingemar Stenmark eller dottern Iza är några linslusar.

Men slutresultatet föll ikonen i smaken.

– Det känns bra. Många tyckte att det var en bra dokumentär och jag tyckte också att den var bra. Och sen är det skönt att ha gjort bort den, den har som hängt över mig i flera år då jag fått förfrågningar om att göra den. Men nu är det gjort, säger Ingemar.

Annons

Samtidigt medger Ingemar att han känner sig klar med formatet. Det lär inte bli en ny Stenmark-dokumentär.

– Näääe, knappast, säger Ingemar.

Annons